Nakon krpljenja rupa u Knez Mihailovoj (foto: Đorđe Đoković)
Nakon krpljenja rupa u Knez Mihailovoj (foto: Đorđe Đoković)
07.02.2017, 10:09

Danas krpljenje na proleće asfaltiranje

č: | fb:

Počelo je krpljenje udarnih rupa u centralnim gradskim ulicama, međutim "hladan asfalt" se nije zadržao nego je raznet jer rupe nisu dobro zakrpljene.

 

Nakon krpljenja rupa kod benzinske stanice

Nakon krpljenja rupa kod benzinske stanice (Foto: Đorđe Đoković)

Načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović kaže da je još juče od izvođača radova preduzeća "Ingrap-omni" zahtevao da se oštećenja ponovo zakrpe i da, kako je rekao, ubuduće to rade kvalitetnije.

 

On objašnjava da zimsko krpljenje ili "hladno asfaltiranje" podrazumeva samo da se rupe očiste i popune asfaltom.

"U ovomslučaju nema opsecanja oštećenja, kao što se to radi leti, nego se u rupu samo sipa asfalt. Tamo gde su plitke rupe, recimo do tri centimetra a nije kvalitetno urađeno, taj asfalt se posle podiže tako da ništa nismo uradili, zato sam i zahtevao od izvođača radova da to radi kvalitetnije", kaže Trifunović.

On naglašava da je to privremena sanacija najvećih oštećenja na gradskim ulicama kako ne bi pravila probleme vozačima, a već na proleće te rupe će biti kvalitetnije zakrpljene.

 

Inače Knez Mihailova ulica, na kojoj su se pojavile velike rupe i oštećenja, rekonstruisana je 2014. godine.

Krpljenje rupa u Knez Mihailovoj

Krpljenje rupa u Knez Mihailovoj (Foto: Đorđe Đoković)

Nakon krpljenja rupa u Knez Mihailovoj

Nakon krpljenja rupa u Knez Mihailovoj (Foto: Đorđe Đoković)

Trifunović kaže da su zakrpljene udarne rupe u Knez Mihailovoj ulici, sanirano je veliko oštećenje kod benzinske stanice, i ulazna traka u Ulicu vladike Nikolaja, a danas je u planu krpljenje rupa u Hajduk Veljkovoj i Ulici Vuka Karadžića.

 

U martu počinju radovi

 

Radovi u Dušanovoj ulici, koji su planirani još prošle godine, i u Ulici dr Pantića počeće u martu. Zoran Trifunović podseća da Dušanova ulica nije rađena prošle godine, i pored završene javne nabavke, zbog naknadnih radova na vodovodnoj mreži. Vrednost radova na rekonstrukciji Dušanove ulice, od Vladike Nikolaja do Karađorđeve, je 11,5 miliona dinara, a posao su dobili GP Kompresor ing i Procesor. Pored rekonstrukcije ulice i trotoara, planirana je i zamena javna rasvete, a zahvaljujući donaciji Češke Republike biće postavljena led rasveta.

 

"Što se tiče Pantićeve ulice, od Vuka Karadžića do Dušanove ulice, javna nabavka je raspisana juče. Vrednost radova je oko 15 miliona dinara,  trebalo bi da počnu krajem marta, a radiće se zamena asfalta, rekonstrukcija trotoara i nova javna rasveta", najavljuje načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović.

 

Početkom godine raspisano je 18 javnih nabavki za investiviono održavanje ulica i puteva. 

 

Aktuelno

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 sati 28 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 22 sati 57 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...