Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
08.02.2017, 07:50

Gradsko veće o v.d. načelniku i o njegovom v.d. zameniku

č: | fb:

V.d. načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove biće diplomirani pravnik Aleksandar Purić (SNS), dok će v.d. njegovog zamenika biti aktuelna načelnica Jelica Stojanović (SPS).

 

Rešenje o postavljenju v.d. načelnika i njegovog v.d. zamenika naćiće se na današnjoj sednici Gradskog veća, a njihovom postavljenju prethodiće ostavka koju će podneti aktuelna načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove Jelica Stojanović.  

 

Ostavka je jedini način da Stojanović više ne bude načelnica s obzirom na to da je izabrana na konkursu 2014. na pet godina. Zakonom je propisan način i razlozi za smenu načelnika Gradske uprave pre isteka mandata, ali Jelici Stojanović se ništa od toga ne može pripisati, otuda je načelnici preporučeno da podnese ostavku, kako bi na njeno mesto bio postavljen Aleksandar Purić, a ona za njegovog zamenika.

 

Promena na čelu jedne od dve gradske uprave je dogovor koalicionih partnera SNS i SPS, nakon prošlogodišnjih lokalnih izbora, po kome je Gradska uprava za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove pripala socijalistima, dok je Gradska uprava za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove rezervisana za naprednjake.

 

Kako navodi naš izvor, dogovor je čekao realizaciju skoro osam meseci zbog toga što naprednjaci nisu imali "pravo" kadrovsko rešenje za to mesto, jer kako kažu "za taj odgovoran posao je potreban dobar i potkovan pravnik". Tako su se koalicioni partneri dogovorili da "za taj odgovoran posao" zadrže Jelicu Stojanović, ali na mestu zamenika, (načelnika zamenjuje u slučaju njegove odsutnosti i sprečenosti da obavlja svoju dužnost), a da načelnik bude Aleksandar Purić.

 

Vršioci dužnosti načelnika i zamenika načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove, taj posao će obavljati naredna tri meseca do raspisivanja javnog oglasa na koji će, najverovatnije, konkurisati Purić i Stojanović.

 

U Valjevu su dve gradske uprave uvedene 2008. godine, kada su na vlasti bili demokrate i socijalisti kako bi, poput i današnje koalicije, svaka partija imala svoju upravu. Novina, ili ideja više, ove koalicije koju čine naprednjaci i socijalisti je to što se po prvi put u istoriji Valjeva uvodi mesto zamenika načelnika Gradske uprave.

 

Na mala vrata do fotelje načelnika

 

Diplomirani pravnik Aleksandar Purić je za stalno u Gradsku upravu primljen 12.12. 2016. godine i to formalno na mesto inspektora za sport, jer je za to radno mesto Grad dobio saglasnost Ministarstva za novo zapošljavanje radnika. Međutim Purić taj posao nije radio, nego je u čekanju da bude postavljen za načelnika bio službenik bez konkretnog zaduženja u Gradskoj upravi za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove, o čemu su Kolubarske.rs pisale.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 9 sati 36 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 1 dan 2 sati

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 9 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...