Kafe u Tešnjaru (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Kafe u Tešnjaru (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
09.02.2017, 09:51

Nova Odluka o novom radnom vremenu

č: | fb:

Samo dva meseca nakon što je Skupština grada usvojila Odluku o radnom vremenu, Gradsko veće odbornicima lokalnog parlamenta nudi na usvajanje novu Odluku po kojoj će biti produženo radno vreme i biće skoro identično onom koje je važilo do 29. novembra 2016. godine kada je usvojena nova Odluka.

 

Po Odluci, koju je juče usvojilo Gradsko veće, Ugostiteljski objekti koji pružaju usluge ishrane i pića (bifei, picerije, pivnice, poslastičarnice, mlečni i ekspres restorani, pečenjare, grilovi, kafe barovi, restorani, kafane, mogu da rade od 06 do ponoći, a petkom i subotom od 06 do 01 čas.

Ugostiteljski objekti poput noćnih barova i diskoteka mogu da rade od 21 do 24 časa, četvrtkom i nedeljom od 21 do 02 časa, a petkom i subotom od 21 do 03 časa.

Ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama mogu da rade od 07 do 23 časa, a petkom i subotom od 07 do 24 časa.

 

Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić je objasnio da upravo to što je Odluka o radnom vremenu ponovo stavljena na dnevni red pokazuje da gradsko rukovodstvo radi sistemski i planski i dodaje da donošenje nove Odluke nije uslovljeno pojedinačnim ekscesima kao što to neki žele da prikažu. 

Dragan Jeremić

Dragan Jeremić (Foto: Đorđe Đoković)

Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić naglašava da je i ova "Odluka promenljiva i da će njeni efekti moći da se sagledaju u naredna dva do tri meseca, tako da se ponovo na dnevnom redu može naći izmena i dopuna Odluke o radnom vremenu".

 

Nije nam cilj da bilo ko ostane bez posla, cilj nam je da grad bude bezbedan i da, koliko se to može, svi budu zadovoljni.

 

"Gradska komisija koja je pripremila nacrt Odluke o radnom vremenu nastavlja svoj rad, a njen sledeći zadatak je da propiše jasne uslove koje ugostiteljski objekti moraju da ispunjavaju da bi bili svrstani u neku kategoriju, poput noćnih barova i diskoteka. To je zadatak Komisije, a naš zadatak je da pratimo primenu i efekte ove Odluke", kaže Jeremić.  

 

Dodaje da će, sudeći po dosadašnjim razgovorima sa ugostiteljima, verovatno biti nezadovoljni oni koji imaju lokale u stambenim zgradama, ali treba poštovati potrebu i pravo stanara na mir i odmor.

"Pokušaćemo da ugostiteljima čiji se objekti nalaze u stambenim zgradama pomognemo na neki drugi način poput davanja povlastica kod zakupa letnjih bašti", kaže Jeremić. 

 

Zamenik gradonačelnika najavljuje da će posebno pratiti situaciju u Tešnjaru, kako zbog ugostitelja i gostiju tako i zbog žitelja stare čaršije.

 

"Sve priče vezane za policijski čas, o tome da je Valjevo zatvoren grad i da tera mlade iz grada ne stoje, što dokazuje i ova Odluka o radnom vremenu", zaključio je zamenik gradonačelnika na sednici Gradskog veća.  

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 12 sati 29 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 3 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 7 sati 54 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...