Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
09.02.2017, 07:59

Gradonačelnik ni ime da im izgovori

č: | fb:

Bez saopštavanja imena na jučerašnjoj sednici Gradskog veća postavljeni su v.d. načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove i v.d. njegovog zamenika.

 

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović predsedavajući sednicom Gradskog veća je rekao: "Prelazimo na 11. tačku dnevnog reda, razmatranje predloga rešenja o postavljenju v.d. načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove. Gradskom veću dostavljen je predlog rešenja. Otvaram raspravu. Da li se neko javlja za reč? Ne! Prelazimo na glasanje. Ko je za, protiv, uzdržanih nema. Konstatujem da je Gradsko veće donelo rešnje o postavljanju v.d. načelnika".

Identična procedura bila je i za 12. tačku dnevnog reda, postavljenje v.d. zamenika.

 

Tako je Gvozdenović samo konstatovao da su postavljeni, ali nije saopštio njihova imena, niti reference koje su ih kandidovale za te odgovorne funkcije.

Aleksandar Purić

Aleksandar Purić (Foto: Đorđe Đoković)

 

U rešenjima o postavljenju Aleksandra Purića (SNS) i Jelice Stojanović (SPS), koja su dostavljena Gradskom veću i novinarima, navedeno je ime i prezime, stručna sprema i da su postavljeni na period od tri meseca. Napisano je i ono što je zabranjeno Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, a to su JMBG i adresa. 

Jelica Stojanović

Jelica Stojanović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Pre usvajanja rešenja o njihovom postavljenju, Gradsko veće je prihvatilo ostavku Jelice Stojanović na mesto načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove.

 

Zanimljivo je da je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović rekao da će Jelica Stojanović kao zamenik imati posebna i mnogo složenija zaduženja, nego što ih je imala kao načelnik.

"Izbori uvek donose kadrovske promene i to je u suštini jedan dijalektički proizvod vremena kao i okolnosti, a isto tako i odgovor na mnoge dileme. Gospođi Jelici Stojanović se zahvaljujem na dosadašnjem radu koji je bio odličan i samo ova promena dolazi i iz tog razloga što će gospođa Jelica Stojanović imati posebna zaduženja mnogo složenija i neophodna za bolje funkcionisanje Gradske uprave", rekao je Slobodan Gvozdenović.

 

Izjava gradonačelnika i politika gradske vlasti je u suprotnosti sa obećanom profesionalizacijom i depolitizacijom lokalne administracije. Zakonom je propisano da se načelnici biraju po konkursu i na mandat od pet godina upravo da "izbori ne bi donosili kadrovske promene" na čelu uprava.

 

Gradsko veće je donelo i odluku da se raspišu konkursi za načelnika i zamenika jedne od dve gradske uprave, ali oni će po svemu sudeći biti samo formalna verifikacija već donete političke odluke.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 18 sati 18 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 18 sati 19 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara