Oleksandr Aleksandrovič (foto: Đorđe Đoković)
Oleksandr Aleksandrovič (foto: Đorđe Đoković)
09.02.2017, 13:29

Početak dugoročne saradnje

č: | fb:

Valjevo je danas posetio Oleksandr Aleksandrovič, ambasador Ukrajine u Srbiji i sa gradskim rukovodstvom i privrednicima razgovarao o unapređenju saradnje dve zemlje, kao i opština Kolubarskog okruga.

Sastanak sa gradskim rukovodstvom

Sastanak sa gradskim rukovodstvom (Foto: Đorđe Đoković)

Aleksandrovič je u razgovoru sa novinarima rekao da su najveće mogućnosti za saradnju u oblasti mašinske i prehrambene industrije i pozvao valjevske privrednike da 15. i 16. maja posete Poslovni forum i Dane Ukrajine u Srbiji, koji će biti održani u Novom Sadu. Tada će biti reči i o usklađivanju zakonodavstva dve zemlje i otklanjanju eventualnih prepreka na putu saradnje i robne razmene, koja trenutno iznosi „oko 300.000 dolara ili evra“, kako je rekao Aleksandrovič.

Sastanak sa privrednicima

Sastanak sa privrednicima (Foto: Đorđe Đoković)

 

Valjevski gradonačelnik Slobodan Gvozdenović istakao je da su Gorenje i VaLy među vodećim izvoznicima u Ukrajinu iz koje su uglavnom uvoze ruda i repromaterijal. On je ambasadora Aleksandroviča zamolio da u Ukrajini „pronađe grad koji bi bio zainteresovan za saradnju sa Valjevom i Kolubarskim okrugom“.

Oleksandr Aleksandrovič i Slobodan Gvozdenović

Oleksandr Aleksandrovič i Slobodan Gvozdenović (Foto: Đorđe Đoković)

Ukrajinski ambasador je, na preporuku Vlade Srbije, posetio i Poljoprivrednu školu u Valjevu, jednu od najboljih u Srbiji, s obzirom na to da i u Ukrajini, kako je rekao, ima velika poljoprivredna škola.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 9 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...