Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
10.02.2017, 15:05

Skupština usvojila novu Odluku o nagradama

č: | fb:

Odbornici Skupštine grada danas su usvojili Odluku o nagradi Grada Valjeva kojom je povećan broj oblasti sa devet na 14, a pojedine oblasti su razdvojene i drugačije formulisane. 

 

Novina je i to da se godišnja nagrada, koja se dodeljuje svake godine povodom Dana grada 20. marta, može dodeliti posthumno. Odlukom je propisano da se o dodeli nagrada, po predlogu Komisije, glasa za svaku oblast posebno, a ne u celini kao što je to bilo predviđeno prethodnom odlukom.

 

Pored dosadašnjih devet oblasti – privreda; obrazovanje i vaspitanje; stvaralaštvo i postignuća učenika i studenata; nauka, inovacija i pronalazaštvo; urbanizam i arhitektra; medicina i briga o zdravlju; umetnost; kultura i informisanje; sport, dodate su nove, a neke oblasti su razdvojene.

 

Nove oblasti su poljoprivreda, humanost, i čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja. Oblast zaštita životne sredine je izdvojena iz urbanizma i arhitekture, dok je iz oblasti medicina i briga o zdravlju izdvojena kao posebna socijalna zaštita i humanitarni rad.

 

Imenovana Komisija za nagrade

 

Predsednik Komisije koja će odlučivati o dodeli nagrade Grada Valjeva je dr Zoran Živković (SPS), a njegova zamenica je odbornica Gorica Selaković (SNS). 

 

Na današnjoj sednici Skupštine grada imenovana je Komisija od 11 članova, među kojima je četiri lekara, pored predsednika dr Živkovića, o dobitnicima nagrade odlučivaće dr Željka Marić, dr Zoran Jokić i dr Saša Žunjić. U Komisiji su direktor Istraživačke stanice PetnicaVigor Majić, direktor Poljoprivredne škole Milan Gajić, profesor VIPOS-a Branko Matić, profesor fizičkog vaspitanja u penziji Milan Korać odbornik Viktor Mićić i Đorđe Jovančić koji predstavlja kabinet gradonačelnika.

Mandat članova Komisije traje dve godine, a njihov zadatak je da sačine obaveštenje o uslovima za dodelu nagrada i utvrdi predlog odluke o dodeljivanju nagrade za dela po oblastima predviđenim Odlukom o nagradi Grada Valjeva.

 

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 5 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...