Matija Nastasić (foto: www.mcfc.co.uk)
Matija Nastasić (foto: www.mcfc.co.uk)
15.02.2017, 10:45

Matija Nastasić donirao novac za Dečje odeljenje

č: | fb:

Zahvaljujući donaciji našeg sugrađanina poznatog fudbalera Matije Nastasića, do kraja marta biće renovirano Dečje odeljenje Opšte bolnice koje je bilo zapušteno i ruinirano, bez uslova za rad i boravak dece.

 

Radi se kompletna zamena stolarije, postavljanje novih podova, rekonstrukcija sanitarnih čvorova i kupatila, spuštanje plafona, molersko-farbarski radovi, zamena elektroinastalacije i rasvete. Radove na rekonstrukcija 550 kvadrata Dečjeg odeljenja izvodi valjevsko građevinsko preduzeće "Greda".

Radovi na Dečjem odeljenju

Radovi na Dečjem odeljenju (Foto: Kolubarske.rs)

WC na Dečjem odeljenju pre rekonstrukcije

WC na Dečjem odeljenju pre rekonstrukcije (Foto: Đorđe Đoković)

Rekonstrukcija WC-a

Rekonstrukcija WC-a (Foto: Kolubarske.rs)

"Na pedijatrijskom odeljenju Opšte bolnice godišnje se hospitalizuje oko 1.000 pacijenata, kojima je obezbeđena dijagnostika i lečenje predviđeno za sekundarni nivo pedijatrijske zdravstvene zaštite", saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove i to tek pošto su neki mediji objavili vest, a novinari tražili informaciju o donaciji poznatog fudbalera i radovima koji već neko vreme traju, a o tome se ćuti.

 

"Opšta bolnica Valjevo se zahvaljuje Matiji Nastasiću na humanom gestu koji će omogućiti odlične uslove hospitalizacije našim najmlađim sugrađanima kao i njihovim pratiocima. Za bolnicu ovakva pomoć je neprocenjiva jer se na ovakav način za decu stvaraju uslovi kakvi dolikuju 21. veku. Nadamo se da će se  i drugi društveno odgovorni ljudi ili firme povesti za ovakvim primerom i omogućiti da u okviru  naše bolnice i  druga odeljenja dobiju adekvatne uslove smeštaj", naveo je u saopštenju za javnost v.d. direktora Opšte bolnice dr Zoran Đurić.

 

Dok traju radovi deca su smeštena na sedmom spratu dečje hirurgije

 

Zahvaljujući donaciji poznatog fudbalera, iznos nije saopštio direktor Opšte bolnice dr Zoran Đurić, konačno će biti rešen višedecenijski problemi na Dečjem odeljenju, gde je za 42 godine, koliko je stara zgrada, saniran krov, čime je sprečeno prokišnjavanje, renovirano jedino kupatilo i okrečene prostorije.

Na Dečjem odeljenju leče se pacijenti stari tek nekoliko meseci do srednjoškolaca do 18 godina. Često u istoj sobi leže bebe, deca predškolskog uzrasta i srednjoškolac koji je tu zanoćio zbog pijanstva.

 

*****

Kolubarske.rs su 2014. godine objavile intervju sa poznatim fudbalerom, velikog srca, Matijom Nastasićem.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 2 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara