Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
21.02.2017, 07:58

Poziv za godišnju nagradu grada

č: | fb:

Na sajtu Grada objavljeno je obaveštenje za godišnju nagradu grada Valjeva, koja će biti dodeljena pojedincu, grupi za zajedničko delo ili kolektivima za izuzetne rezultate ostvarene u različitim oblastima. Nagrade će biti uručene na Dan grada, 20. marta, a rok za podnošenje predloga je 24. februar.

 

U obaveštenju o uslovima za dodeljivanje nagrade za 2016. godinu je naznačeno da se nagrada grada Valjeva dodeljuje za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u Valjevu u oblastima: privreda, poljoprivreda, obrazovanje i vaspitanje, stvaralaštvo i postignuća učenika i studenata, nauka, inovacija i pronalazaštvo, urbanizam i arhitektura, zaštita životne sredine, medicina i briga o zdravlju, socijlna zaštita i humanitarni rad, humanost, umetnost i kultura, čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja, informisanje i društveno angažovanje i sport.

Pored 14 oblasti, može biti dodeljena i specijalna nagrada.

 

Nagradu može dobiti lice koje je državljanin Republike Srbije i koje ima prebivalište na teritoriji grada Valjeva ili je imalo prebivalište na teritoriji grada Valjeva u periodu dužem od 10 godina.

Izuzetno, nagrada se može dodeliti kolektivu ili pojedincu koji nema sedište odnosno prebivalište na teritoriji grada Valjeva, a koje je svojim radom naročito doprinelo razvoju ili afirmaciji grada Valjeva u zemlji i inostranstvu.

Nagrada se dodeljuje za delo ili postignuće koje je postalo dostupno javnosti u periodu od 1. januara do 31.decembra godine koja prethodi godini u kojoj se nagrada dodeljuje.

Izuzetno, nagrada se može dodeliti za kontinuirani rad i ukupne rezultate rada u oblasti za koju se nagrada dodeljuje, navodi se u obaveštenju objavljenom na sajtu Grada i u nedeljniku Napred.

 

Predlozi za dodelu nagrade grada Valjeva dostavljaju se Komisiji za dodelu nagrade grada Valjeva preko pisarnice Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove.

Odluku o dodeljivanju nagrade donosi Skupština grada Valjeva na predlog Komisije za dodelu nagrade grada Valjeva.

 

Prošle godine 15 dana za podnošenje predloga, ove godine samo sedam!

 

Prošle godine obaveštenje o uslovima za dodeljivanje godišnje nagrade Grada objavljeno je 11. januara, a rok za podnošenje je bio 26. januar.

Ove godine za prijave na raspolaganju je samo sedam dana, a za izbor ima manje od mesec dana. Razlog za neuobičajeno kratke rokove je, najverovatnije, to što je Skupština grada novu Odluku u nagradi Valjeva, kojom je povećan broj oblasti sa devet na 14, a pojedine oblasti su razdvojene i drugačije formulisane, usvojila tek 10. februara.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 24 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 22 sati 19 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 5 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...