Pešački most na Gradcu (foto: Đorđe Đoković)
Pešački most na Gradcu (foto: Đorđe Đoković)
27.02.2017, 10:18

Počela sanacija pešačkog mosta, uskoro čišćenje brane na Gradcu

č: | fb:

Snacija pešačkog mosta na reci Gradac kod restorana "Vidra", koji je oštećen još u majskim poplavama 2014. godine, biće završena do sredine aprila.

 

Načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović kaže da su radovi na mostu, koje izvodi GP "Ingrap-omni", čija je vrednost 8,3 miliona dinara su praktično početak ovogodišnje građevinske sezone.

 

"U toku su radovi na izgradnji podzide, u dužini od 40 metara, i betonskim stubovima na koje će biti postavljen stari most, koji nije oštećen u majskim poplavama. Pešački most je u dobrom stanju, potrebno je zameniti samo nekoliko dotrajalih elemenata i bez problema može se ponovo koristiti", kaže Trifunović.

Pešački most na Gradcu

Pešački most na Gradcu (Foto: Đorđe Đoković)

 

Pored sanacije pešačkog mosta, ove godine konačno će biti očišćena brana na reci Gradac.

"Planirano je čišćenje brane i u taj posao biće uloženo 15 miliona dinara. Takođe je u planu, u blizini Aničića mosta na Gradcu ispod crpne stanice, izgradnja zaštitne (gabonske) brane, koja bi zaustavljala granje, mulj i sav ostali otpadni materijal, tako da do velike brane neće ni stizati", najavljuje Trifunović.

 

Za ovogodišnje radove 760 miliona dinara

 

U ovoj godini biće raspisano 117 javnih nabavki za infrastrukturne radove na teritoriji grada ukpne vrednosti oko 760 miliona dinara. Prošle godine je do 31. novembra bilo potrošeno oko 830 miliona dinara za radove koji su realizovani preko Gradske direkcije, tako da Zoran Trifunović očekuje da će i ove godine, rebalansom budžeta, biti obezbeđeno bar toliko novca.

Zoran Trifunović

Zoran Trifunović (Foto: Đorđe Đoković)

Trifunović kaže da je do danas završeno deset javnih nabavki, do polovine marta biće još toliko ukupne vrednosti oko 180 miliona dinara. Pored redovnog održavanja ulica, puteva i parkinga, zamene mobilijara, održavanje saobraćajne signalizacije, u planu je sanacija nekoliko klizišta i rekonstrukcija ulica.

 

"Među poslovima koji nas očekuju su rekonstrukcija Dušanove ulice, za te radove javna nabavka je završena prošle godine. Raspisana je javna nabavka za radove na rekonstrukciji Pantićeve od Ulice Vuka Karadžića do Dušanove, kao i javna nabavka za rekonstrukciju i adaptaciju zgrade u Ulici vojvode Mišića", navodi Zoran Trifunović.

 

Dodaje da će vrlo brzo, ili čim vremenski uslovi dozvole, početi izgradnja trotoara u Ulici Mirka Obradovića od Sinđelićeve, pored kružnog toka, do železničkog mosta.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 10 sati 49 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 10 sati 50 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 5 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara