Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
01.03.2017, 14:12

Komisija predložila uspešne za deset od 14 oblasti

č: | fb:

Godišnja nagradu Grada Valjeva ove godine neće biti dodeljena za četiri od 14 oblasti, odlučila je gradska komisija za dodelu nagrada. Prema mišljenju članova komisije niko iz oblasti arhitektura, novinarstvo, humanost i zaštita životne sredine nije ostvario uspeh ili postigao značajan rezultat u prošloj godini da bi zavredeo nagradu koja se dodeljuje na Dan grada.

 

Gradska komisija je predložila da za postignute rezultate u privredi godišnju nagradu Valjeva dobije  preduzeće "Vega", u poljoprivredi se istakao Veroljub Bošković iz Pričevića, dok je za oblast obrazovanje predložena profesorka Valjevske gimnazije Jovanka Božić.  

Doktorand Ivan Bazrđan je predložen za nagradu u oblasti stvaralaštvo učenika i studenata, za zdravstvo je predložen ginekolog dr Nikola Simić, za humanitarni rad Leposava Pirgić iz udruženja "Zagrljaj", dok je za oblast umetnost i kultura predložen direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić.

Komisija je predložila da dobitnik godišnje nagrade za oblast čuvanje i nega tradicije bude Božin Janevski, za sport atletičarka Tamara Salaški, za afirmaciju grad publicista Milorad Radojičić, a za
životno delo je predložen dr Dragiša Pavićević.

 

O ovim predlozima izjašnjavaće se odbornici na sednici Skupštine grada koja će biti održana 14. ili 16. marta, a nagrade će biti uručene 20. marta na svečanoj akademiji povodom Dana grada.

 

Predsednik gradske komisije za nagrade dr Zoran Živković kaže da je najviše predloga stiglo za obrazovanje i sport, dok za humanost i zaštitu životne sredine nije bilo predloga. Što se tiče arhitekture i novinarstva predloga je bilo, ali je komisija smatrala da niko nije postigao rezultat vredan nagrade.

 

"Odluka komisije za pojedine oblasti nije bila jednoglasna, ali nije bilo polemika niti posebnih rasprava. Na kraju smo se oko svih predloga usaglasili. Najviše, šest predloga je bilo za oblast sporta, a zanimljivo je i to da je bilo nekoliko istih predloga za više oblasti", kaže predsednik komisije za nagrade dr Zoran Živković.

 

Komisija za dodelu nagrada broji 11 članova, a o izboru najuspešnijih odlučivalo je devet članova, zbog toga što se dr Saša Žunjić nije pojavio ni na jendoj od dve sednice komisije, dok je dr Zoran Jokić podneo ostavku iz ličnih razloga. U pisanoj ostavci on je naveo da nije ni znao da je predložen za člana komisije, da ga niko nije pitao da li pristaje, a i da je pitan poziv bi, uz zahvalnost, odbio.

"Po sopstvenom osećanju mere, s obzirom na to da sam već u dva mandata ili četiri godine bio član komisije za nagrade grada Valjeva, smatram nepriličnim da ponovo budem u komisiji", naveo je između ostalog u ostavci dr Zoran Jokić.

 

Predsednik komisije za nagrade je dr Zoran Živković, njegov zamenik je odbornica u Skupštini grada Gorica Božić, članovi su: direktor Istraživačke stanice Petnica Vigor Majić, direktor Poljoprivredne škole Milan Gajić, dr Željka Marić, dr Saša Žunjić, profesor VIPOS-a Branko Matić, profesor fizičkog u penziji Milan Korać, iz kabineta gradonačelnika Đorđe Jovančić i odbornik u Skupštini grada Viktor Mićić.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 21 sati 10 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara