Slobodan Gvozdenović i Dragan Jeremić (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Gvozdenović i Dragan Jeremić (foto: Đorđe Đoković)
02.03.2017, 08:01

Još jedno tajno putovanje gradonačelnika, zamenika i odbornice

č: | fb:

Gradski čelnici su prošle nedelje boravili nekoliko dana u Nemačkoj, međutim o tom putovanju ni sedam dana nakon njihovog povratka javnost nije obaveštena. Niti podnose izveštaje sa putovanja, niti o svom učinku i rezultatima osmomesečne vlasti.

 

Kako nezvanično saznajemo u Nemačkoj su boravili gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, njegov zamenik Dragan Jeremić i odbornica u Skupštini grada Gorica Božić. 

 

U isto vreme kada su čelnici Valjeva bili u Nemačkoj, Sigurnu kuću u Kragujevcu su posetili pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić i direktorka Centra za socijalni rad Katarina Vlajković, koji su se "upoznali sa radom prihvatilišta za žrtve nasilja u porodici-Sigurna kuća u Kragujevcu". O ovoj poseti Odsek za informisanje i protokol je redakcijama lokalnih medija prosledio izveštaj sa fotografijama.

Miroslav Pimić i Katarina Vlajković u Sigurnoj kući u Kragujevcu

Miroslav Pimić i Katarina Vlajković u Sigurnoj kući u Kragujevcu (Foto: www.valjevo.rs)

 

Međutim o boravku u Nemačkoj prva dva čoveka grada i odbornice u Skupštini Valjeva, kao i o razlozima njihove posete, Odsek za informisanje nije obavestio javnost, niti su gradski funkcioneri, što je nekada bila praksa, održali konferenciju za novinare i saopštili ciljeve i rezultate posete.

 

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je na Sajmu turizma u Beogradu u petak 25. februara, govoreći o razvoju turizma, rekao da su on i zamenik gradonačelnika nedavno boravili u Nemačkoj gde su "razgovarali u vezi konkretnih projekata kada su fondovi ekologije Evropske unije u pitanju, sa posebnim akcentom na Divčibare".

Sudeći po ovoj šturoj informaciji nameće se zaključak da je poseta Nemačkoj bila važna za Valjevo. Nameće mi se i pitanje koje carinici postavljaju putnicima - da li ste ovde zbog posla ili zadovoljstva?

 

Nemačka nije prvo prećutano putovanje gradonačelnika

 

Nejasno je zbog čega Odsek za informisanje i protokol javnost ne obaveštava o putovanjima gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića i njegovog zamenika, posebno o putovanjima u inostranstvo. Prećutan put u Nemačku nije prvi koji je sakriven, ili je pokušano da se sakrije, od javnosti. Od pet putovanja gradonačelnika, za osam meseci od kada je na čelu Valjeva, javnost je jedino obaveštena o boravku u Belorusiji. Putovanja u Češku, Velenje, Francusku i sada Nemačku su prećutana.

 

Podsećam, prvo putovanje u inostranstvo gradonačelnika Slobodana Gvozdneovića, njegovog zamenika Dragana Jeremića i odbornice Gorice Božić bilo je prošle godine u julu u Češku. Nakon tog višednevnog puta, tvrdili su da to nije bio službeni put, da nisu putovali službenim automobilom, niti o trošku Grada. Na pitanje Kolubarskih.rs da li su se u Češkoj predstavili samo imenom i prezimenom ili su uz imena izgovarali i svoje funkcije, nismo dobili odgovor.

 

Drugo putovanje u inostranstvo Slobodana Gvozdenovića bilo je u septembru prošle godine, i to ponovo sa Draganom Jeremićem i Goricom Božić, tada predstavljena kao savetnica gradonačelnika, u Velenje na Dan ovog slovenačkog grada. Ni o toj poseti nije bilo imformacije iz Gradske kuće, sve dok o tome nisu pisale Kolubarske.rs, koje su o boravku delegacije Valjeva saznale sa sajta Velenja gde je objavljena vest i fotografija o proslavi Dana grada i gostima koji su bili na svečanosti.

Gosti na proslavi Dana Velenja

Gosti na proslavi Dana Velenja (Foto: FB Velenje)

 

Treće putovanje u inostranstvo Slobodana Gvozdenovića bilo je u Francusku na manifestaciju u Parizu čiji je organizator bilo francusko Nacionalno udruženje starih ratnika "Andre Mažino". Pored Gvozdenovića u delegaciji Valjeva bile su Gorica Božić i njena ćerka, kao i predstavnici Valjevske gimnazije - direktor, dve profesorke i dva učenika. I o ovom putu javnost Valjeva je obaveštena tek kada su Kolubarske.rs prenele vest koje su objavile Novosti o nagradi koju su u Parizu dobili valjevski gimnazijalci. Objašnjenje zbog čega je izostala informacija bilo je da su "sve troškove boravka snosili domaćini i da to građane Valjeva nije koštalo ni dinar!".

 

Delegacija Valjeva u Parizu

Delegacija Valjeva u Parizu (Foto: www.novosti.rs)

Četvrto putovanje u inostranstvo gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića bilo je u Belorusiju i to u delegaciji koju je predvodio premijer Srbije Aleksandar Vučić. O boravku u Belorusiji i potpisanim sporazumima, Odsek za informisanje i protokol je javnost obavestio i to kroz nekoliko vesti.

 

Peto putovanje u instranstvo Slobodana Gvozdenovića bilo je prošle nedelje u Nemačku i ovaj put gradonačelnik je putovao sa zamenikom Draganom Jeremićem i odbornicom Goricom Božić. Ovaj put službenim automobilom i o trošku Grada.

 

Informacije sa ovog putovanja još uvek nema. Ali zato smo opširno informisani da je 22. februara, dakle u isto vreme kada su dva najviša funkcionera grada u Nemačkoj razgovarala o "konkretnim projektima kada su fondovi ekologije Evropske unije u pitanju", odbornik u Skupštini grada Milan Gajić u Beogradu učestvovao na okruglom stolu o sistemskom rešavanju problema ujeda pasa lutalica!

 

Da li će gradski funkcioneri posle osam meseci vlasti podneti izveštaj o svom učinku i svom radu?

 

Četiri sakrivena službena putovanja gradonačelnika Valjeva, a bilo ih je ukupno pet, očigledno nisu slučaj, nego je postalo pravilo za koje verovatno postoji razlog. 

Međutim ne postoji ni jedno opravdanje da čelnici Valjeva, gradonačelnik Slobodan Gvozdenović i njegov zamenik Dragan Jeremić, javnost ne obaveštavaju o svojim službenim putovanjima, kao i o svojim aktivnostima za osam meseci vođenja grada. 

 

Na početku svog mandata su najavili da će građane redovno izveštavati o učinku svog rada, o postignutim rezultatima i planovima. Izveštaja nema, a nisu nam vidljivi ni rezultati.

Nisu nam vidljivi rezultati niti učinak ni pomoćnika gradonačelnika, plaćenih članova Gradskog veća, šefa kabineta gradonačelnika i njegovog pomoćnika, načelnika uprave i njegovog pomoćnika...

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 9 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 3 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara