Radovi na Duplim trakama (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Radovi na Duplim trakama (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
08.03.2017, 10:23

Održavani putevi, plaćani TV spotovi, strategije...

č: | fb:

Od naplaćenih novčanih kazni za učinjene saobraćajne prekršaje prošle godine u budžet grada je uplaćeno 26,5 miliona dinara. To je 30 odsto od ukupne sume novca naplaćene od saobraćajnih prekršaja na teritoriji Valjeva, koliko po zakonu dobijaju lokalne samouprave za poboljšanje bezbednosti saobraćaja. 

 

Kako je navedeno u izveštaju o trošenju sredstava od naplaćenih novčanih kazni, koji su usvojili članovi Gradskog veća, od uplaćene sume nije iskorišćeno blizu 11 miliona dinara, dok je najviše novca potrošeno za redovno održavanje puteva.

 

Radovi na redovnom održavanju ulazne trake magistralnog puta M4 prošle godine su finansirani sa 5,3 miliona dinara. Policijskoj upravi Valjevo za nabavku radara, tri kopir aparata i jedan fotoaparat uplaćeno je 1,4 miliona dinara. Od naplaćenih novčanih kazni za učinjene saobraćajne prekršaje finansirana je sa 600.000 dinara nabavka 90 autosedišta, koja su poklonjena bebama, koje su rođene od 1. januara do sredine februara prošle godine

 

Blizu pola miliona dinara potrošeno je za spotove i štamanje

 

TV spot o bezbednosti u saobraćaju, koji je snimila firma "Aleks" iz Valjeva koštao je 265.000 dinara. Mesečni zakup bilborda na dve lokacije u gradu firmi "Alma kvatro" plaćen je oko 71.000 dinara, dok je regionalnoj "Vujić" televiziji za mesečno emitovanje jednom dnevno TV spota "Nikad nemoj da izazivaš sudbinu" plaćeno je 39.600 dinara. Foto studio "Emreković" za kopiranje 100 primeraka u boji strategije i Akcionog plana bezbednosti saobraćaja plaćeno je 87.500 dinara. 

 

Saobraćajnom fakultetu u Beogradu za izradu Strategije o bezbednosti saobraćajaja u Gradu Valjevu plaćeno je 1,6 miliona dinara. 

 

Od uplaćenih 26,5 miliona dinara u gradsku kasu od naplaćenih novčanih kazni za učinjene saobraćajne prekršaje potrošeno je 15,6 miloiona dinara, dok će neutrošen novac biti potrošen u ovoj godini, navedeno je u izveštaju o trošenju sredstava od naplaćenih novčanih kazni.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 8 sati 10 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 10 sati 59 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.