Kolubara (foto: Đorđe Đoković)
Kolubara (foto: Đorđe Đoković)
09.03.2017, 06:39

Za manje od 20 časova u Valjevu 21 litar kiše

č: | fb:

Za manje od 20 časova u Valjevu je palo 21litar kiše po metru kvadratnom, koja je neprekidno padala od ponoći 8. marta do sinoć do 19.10 minuta. I pored obilnih padavina nema opasnosti od poplava. Prema podacima valjevskih meteorologa za prethodna dva dana na teritoriji Valjeva palo je 40,1 litar kiše po metru kvadratnom.

 

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda vodostaj na Kolubari sinoć u 23.00 časa iznosio je 102 centimetra. Nivo Kolubare bio je najviši juče oko 17.30 časova kada je izmereno 128 centimetara.

 

Na svim vodotokovima u Kolubarskom okrugu u toku jučerašnjeg dana beležen je porast vodostaja koji je, po rečima inženjera za zaštitu od erozija i bujica Đorđa Maleševića iz "Erozije", bio blizu redovne odbrane od poplava, ali je daleko od vanredne odbrane od poplava. Dodaje da je nivo reka na teritoriji Valjeva u opadanju, dok se to još uvek ne može reći za reke na teritoriji opštine Ub.

 

Kolubara

Kolubara (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 32 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 3 sati 21 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.