Postavljanje kamere u Sinđelićevoj (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Postavljanje kamere u Sinđelićevoj (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
14.03.2017, 11:05

Još tri kamere za snimanje prekršaja

č: | fb:

Ove godine biće postavljene još tri kamere za snimnaje saobraćajnih prekršaja na saobraćajnicama u Valjevu. Pored četiri postojeće, kamere će biti instalirane na magistralnom putu Valjevo-Beograd i to na izlaznoj traci, zatim na putu ka Bajinoj Bašti i na putu Valjevo-Užice na obilaznici kod Jugopetrola.

 

Nabavka i instaliranje tri nove kamere koštaće osam miliona dinara, a novac je obezbeđen od sredstava koja se uplaćuju u gradsku kasu po osnovu naplate saobraćajnih prekršaja koji su napravljeni na teritoriji Valjeva.

 

Član Gradskog veća Nikola Popović rekao je da je preterano i bespotrebno da se osam miliona dinara potroši na postavljanje još tri kamere, smatrajući da to nije način da se smanji broj saobraćajnih nezgoda. On kaže da nije pročitao statistiku niti podatke na osnovu kojih se može zaključiti da je smanjen broj saobraćajnih nezgoda na raskrsnici na kojoj kamere postoje već tri godine.

"Jedno od obrazloženja zbog čega se postavljaju kamere bilo je da se pokriju svi ulazi i izlazi iz grada, zbog rešavanja eventualnih krivičnih dela. Da li neko može da mi kaže koliko krivičnih dela je rečeno i da li su uopšte rešena zahvaljujući postojećim kamerama", zapitao je Nikola Popović.

 

Nikola Popović

Nikola Popović (Foto: Đorđe Đoković)

Dodaje da su mnogi građani, koji su čuli da će biti još kamera u gradu, ogorčeni i da su protiv toga. "Moramo slušat šta kažu i građani, i ne možemo nametati neka rešenja sa kojima se grad ne slaže, a sa ovim se grad sigurno ne slaže. Možemo napraviti i anketu koja će pokazati stav građana", predložio je član Gradskog veća Nikola Popović. 

 

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je objasnio da je Saobraćajni fakultet u Beogradu "uradio ankete koje pokazuju da kamere imaju svoju svrhu u regulisanju bezbednosti saobraćaja".

 

"Policija na svaki način treba da bude pomognuta, da rešava krivična dela koja može da reši pa i uz pomoć ovih kamera", rekao je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović na sednici Gradskog veća koje je usvojilo program korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima.

 

Devet miliona dinara za šest policijskih automobila

 

Programom je planirano da od 29,5 miliona dinara, koliko će biti uplaćeno u gradsku kasu po osnovu naplate saobraćajnih prekršaja koji su napravljeni na teritoriji Valjeva, pored osam miliona dinara za kamere, devet miliona bude potrošeno za kupovinu šest automobila za potrebe Policijske uprave Valjevo.

 

U izradu projekta za biciklističku stazu do Petnice, radove na održavanju ulazne trake puta M 4 i asfaltiranje trotoara u Ulici vladike Nikolaja i Vojvode Mišića biće uloženo 6,5 miliona dinara, dok će nabavka hidrauličnog alata za potrebe Vatrogasno spasilačke jedinice koštati 2,3 miliona dinara.

 

Programom korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima, planirano je da se izdvoji 3,6 miliona dinara za preventivno-promotivne aktivnosti i kupovinu 560 auto sedišta za decu.

 

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 4 sati 3 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 5 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 sati 13 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 3 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 4 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara