Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
14.03.2017, 12:44

Posle tri godine dodeljene godišnje nagrade Grada

č: | fb:

Godišnju nagradu Grada Valjeva ove godine zaslužilo je deset pojedinaca i kolektiva, koji su ostvarili uspeh ili postigli značajan rezultat u prošloj godini, kao i jedan pojedinac za životno delo. Odbornici Skupštine grada usvojili su danas predlog gradske komisije o dobitnicima najznačajnijeg priznanja Valjeva koje se dodeljuje za Dan grada.

 

Godišnju nagradu Valjeva za postignute rezultate u privredi zaslužilo je preduzeće "Vega", u poljoprivredi se istakao Veroljub Bošković iz Pričevića, dok je za oblast obrazovanje nagradu dobila profesorka Valjevske gimnazije Jovanka Božić.  

Doktorand Ivan Bazrđan je dobitnik nagrade u oblasti stvaralaštvo učenika i studenata, za zdravstvo priznanje je pripalo ginekologu dr Nikoli Simiću, za humanitarni rad Leposavi Pirgić iz udruženja "Zagrljaj", dok je za oblast umetnost i kultura nagradu dobio direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić.

Godišnja nagrada za oblast čuvanje i nega tradicijepripala je Božinu Janevskom, za sport atletičarki Tamari Salaški, za afirmaciju grad publicisti Milorad Radojičić, a za životno delo godišnju nagradu je dobio dr Dragiša Pavićević.

 

Ove godine godišnja nagrada neće biti dodeljena za četiri od 14 oblasti, odlučila je gradska komisija za dodelu nagrada. Prema mišljenju članova komisije niko iz oblasti arhitektura, novinarstvo, humanost i zaštita životne sredine nije postigao značajan rezultat u prošloj godini da bi zavredeo nagradu Grada Valjeva.

 

Nagrade najuspešnjima biće uručene 20. marta na Dan grada na svečanoj akademiji, koja će biti održana u podne u Centru za kulturu. U okviru proslave Dana grada biće održan koncert posvećen Mikiju Jevremoviću, na kome će kompozicije legendarnog pevača izvoditi poznati valjevski muzičari Željko Joksimović, Neverne bebe, Igor Starović, Jovan Maljoković, Irena Blagojević, Jelana Kovačević, kao i Boris Bizetić kompozitor brojnih pesama Mikija Jevremović.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 11 sati 2 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...