Roboti za škole (foto: Kolubarske.rs)
Roboti za škole (foto: Kolubarske.rs)
19.03.2017, 08:28

"Robotom do znanja i veštine"

č: | fb:

U okviru projekta "Robotom do znanja i veština", koji realizuju rotari klubovi Valjevo, Šabac i Elektronski rotari klub, predstavnicima osam škola iz Kolubarskog i Mačvanskog okruga uručeni su u Istraživačkoj stanici u Petnici "Lego" robotski kompleti sa pratećim softverom i literaturom.

 

Vrednost donacije za svaku školu, uključujući obuku, je oko 1000 evra, a ukupna vrednost projekta je 8000 evra.

 

Kako je rečeno prilikom uručenja poklona, modularnost "Lego" kompleta je takva da se mogu koristiti za više oblasti, u tehničkom obrazovanju, nastavi informatike, robotike i automatike, ali i u biologiji, hemiji, geografiji, naveo je predstavnik rotarijanaca.

 

"Rotarijanci ovim projektom žele ne samo da podrže škole, već i da primerom podstaknu sve druge koji imaju načina da menjaju zajednicu na bolje, da je menjaju u pravcu obrazovanja mladih, jer mladi su ti koji će za deset-petnaest godina biti stub ovog društva”, rekao je Nikola Božić, predstavnik Rotari kluba Valjevo.

 

Roboti za škole

Roboti za škole

U Istraživačkoj stanici Petnica organizovan je jednodnevni kurs posvećen upotrebi, čuvanju i održavanju opreme. Izdavačka kuća "Kreativni centar" je partner u projektu i donator priručnika za izvođenje eksperimenata i vežbi.

 

Robotske komplete u ovoj akciji dobile su osnovne škole "Andra Savčić", "Nada Purić" i "Milovan Glišić" iz Valjeva, Valjevska gimnazija - specijalni program za osnovce, kao i šabačke osnovne škole "Nikolaj Velimirović", "Nata Jeličić" i "Jevrem Obrenović", kao i Osnovna škola "Majur" iz Majura. 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 sati 1 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 sati 1 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 19 sati 54 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara