Dušanova ulica (foto: Đorđe Đoković)
Dušanova ulica (foto: Đorđe Đoković)
22.03.2017, 11:49

Počela rekonstrukcija dela Dušanove ulice

č: | fb:

Radovi u Dušanovoj ulici, koji su planirani još prošle godine, počeli su danas, dok će rekonstrukcija Ulice dr Pantića početi za desetak dana. Radovi, čija je vrednost 11,5 miliona dinara, u Dušanovoj ulici od "duplih traka" do Ulice Selimira Đorđevića biće završeni za 60 kalendarskih dana, a posao su dobili GP Kompresor ing i Procesor.

 

Pored rekonstrukcije ulice i trotoara, planirana je i zamena javna rasvete, a zahvaljujući donaciji Češke Republike biće postavljena led rasveta.

Dušanova ulica

Dušanova ulica (Foto: Đorđe Đoković)

 

Još uvek nije poznato da li će i kada biti rekonstruisana Dušanova od "duplih traka" do Karađorđeve ulice s obzirom na to da je u nadležnosti JP "Putevi Srbije", a iz tog preduzeća nema najava da li su u planu radovi na tom delu ulice koji je u katastrofalnom stanju.

 

Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić kaže da je u nekoliko navrata prošle godine razgovarao sa nadležnima u JP "Putevi Srbije", koji su obećali da će ove godine "staviti u program, i da bi trebalo da bude rekonstruisan, i taj deo Dušanove". Međutim, kako reče Jeremić nije precizirano da li će ulica i trotoari biti rekonstruisani, ili će se samo sanirati oštećenja.

 

 

Što se tiče Pantićeve, od Vuka Karadžića do Dušanove ulice, radovi čija je vrednost 15 miliona dinara, počeće će za desetak dana. Pored zamene asfalta i rekonstrukcije trotoara biće postavljena i nova javna rasveta.

 

Krpljenje rupa

 

Krpljenje brojnih udarnih rupa na gradskim ulicama, i pored najave iz Gradske uprave, nije počelo danas. Načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu ZoranTrifunović kaže da su "ovih dana rupe pripremane za krpljenje, obeležene su, danas bi trebalo da budu opsecane, a do kraja nedelje će početi i krpljenje".

Kako je najavio, prvo će se sređivati "duple trake", sledi Suvoborska ulica, a nakon toga će biti krpljene rupe u centralnim gradskim ulicama.

Karađorđeva ulica

Karađorđeva ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Posao "redovnog održavanja gradskih saobraćajnica", za koji je u budžetu izdvojeno 7,5 miliona dinara a podrazumeva i krpljenje rupa, dobila je firma Kompresor-ing, a podizvođač je Preduzeće za puteve Valjevo.

 

Prethodnih godina za "redovno održavanje gradskoh saobraćajnica" u budžetu je izdvajano više novca nego ove godine. Pre dve godine za te poslove bilo je izdvojeno 14,8 miliona dinara.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 10 sati 54 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 8 sati 4 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 10 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara