Služba za katastar nepokretnosti Valjevo  (foto: Đorđe Đoković)
Služba za katastar nepokretnosti Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
24.03.2017, 08:02

Načelnik valjevskog katastra osuđen za prevaru

č: | fb:

Načelnik Službe za katastar nepokretnosti Valjevo Miroslav Mijanović osuđen je pravosnažno pred Osnovnim sudom u Valjevo za krivično delo prevara u službi.

 

Kako se navodi u presudi, Mijanović je "zloupotrebom svog službenog položaja netačno predstavljao činjenice o svom ličnom životu, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist izdejstvovao ostvarivanjem prava na naknadu troškova za odvojeni život od porodice i pored toga što mu takva naknada troškova ne pripada".

 

Dalje se u presudi navodi da je načelnik Službe za katastar nepokretnosti Miroslav Mijanović prevarom ostvario za sebe protivpravnu imovinsku korist od 608.102 dinara u periodu od novembra 2013. do aprila 2015. godine.

 

Mijanović je presudom Osnovnog suda uslovno osuđen na kaznu zatvora od jedne godine, koju neće izdržati ako u roku od tri godine na učini novo delo, kao i na novčanu kaznu od 30.000 dinara.

Prilikom izricanja presude, Sud je kao olakšavajuću okolnost istakao da je okrivljeni priznao delo, kao i to da je "u potpunosti isplatio dugovani iznos Republičkom geodetskom zavodu".

 

Miroslav Mijanović je kao kadar SNS-a postavljen na mesto načelnika Službe za katastar nepokretnosti Valjevo 2013. godine. 

I pored toga što je presuda doneta pre skoro dva meseca izostala je bilo kakva reakcija Republičkog geodetskog zavoda i SNS-a, partije koja ga je kandidovala na to mesto, tako da je Miroslav Mijanović i dalje načelnik Službe za katastar nepokretnosti Valjevo

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 11 sati 20 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...