Soba na Dečjem odeljenju (foto: Đorđe Đoković)
Soba na Dečjem odeljenju (foto: Đorđe Đoković)
27.03.2017, 14:02

Zahvaljujući Nastasiću novi izgled Dečjeg odeljenja

č: | fb:

Zahvaljujući donaciji od 100.000 evra našeg sugrađanina poznatog fudbalera Matije Nastasića renovirano je Dečje odeljenje Opšte bolnice, koje je bilo zapušteno i ruinirano, i u koje se godinama nije ulagalo, o čemu su Kolubarske.rs pisale.

Sada ovo odeljenje izgleda sasvim drugačije i pruža daleko bolje i humanije uslove za boravak i za rad, dostojno i pacijenata i zdravstvenih radnika.

Ulaz na Dečje odeljenje

Ulaz na Dečje odeljenje (Foto: Đorđe Đoković)

Hodnik Dečjeg odeljenja

Hodnik Dečjeg odeljenja (Foto: Đorđe Đoković)

Kupatilo i WC

Kupatilo i WC (Foto: Đorđe Đoković)

Soba na Dečjem odeljenju

Soba na Dečjem odeljenju (Foto: Đorđe Đoković)

Matija Nastasić, srpski reprezentativac, fudbaler nemačkog Šalkea zbog obaveza nije danas bio na Dečjem odeljenju, ali je, kako rekoše njegovi roditelji majka Tanja i otac Marko srećan i ponosan što je ovo odeljenje dobilo novi izgled.

 

"Videvši na fotografijama, koje smo mu poslali, kako izgleda Dečje odeljenje Matija je odmah prihvatio predlog da pomogne da se rekonstruiše. Bili smo stalno u kontaktu dok su trajali radovi, video je kako Dečje izgleda danas i prezadovoljan je zbog toga što će sada najmlađi pacijenti imati bolje uslove za lečenje i oporavak. Ovo je prava stvar i novac je uložen na pravo mesto", rekao je otac poznatog fudbalera Marko Nastrasić.

 

Marko i Tanja Nastasić

Marko i Tanja Nastasić (Foto: Đorđe Đoković)

Zahvaljujući vrednoj donaciji za 40 dana urađena je zamena stolarije, postavljeni novi podovi, rekonstruisani sanitarni čvorovi i kupatila, molersko-farbarski radovi, zamenjena elektroinastalacija i rasveta. Radove na rekonstrukciji 550 kvadrata Dečjeg odeljenja izvelo je GP "Greda".

 

Na donaciji su se zahvalili rukovodstvo i zaposleni u Opštoj bolnici, državni sekretar Ministarstva zdravlja Vladimir Đukić i gradončelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.

 

Predstavnici Bolnice, Ministarstva i grada

Predstavnici Bolnice, Ministarstva i grada (Foto: Đorđe Đoković)

V.d. direktora Opšte bolnice Zoran Đurić najavio je da će uskoro biti nabavljena i nedostajuća oprema za renovirano Dečje odeljenje, koje ima kapacitet 19 kreveta za mališane i deset postelja za pratioce, tako da će najmlađi pacijenti moći da budu smešteni u sobe već početkom sledeće nedelje.

Tabla u hodniku

Tabla u hodniku (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 23 sati 53 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara