Protest protiv diktature  (foto: Đorđe Đoković)
Protest protiv diktature (foto: Đorđe Đoković)
07.04.2017, 18:39

Četvrti "Protest protiv diktature"

č: | fb:

Za razliku od Beograda gde se na protestima već pet dana okuplja više od deset hiljada građana, pretežno mladih i studenata, u Valjevu tek stotinak, a večeras ni toliko.

 

Pedesetak najupornijih ili najodvažnijih Valjevaca okupilo se i večeras oko 18.00 časova na Gradskom trgu odakle su krenuli u protestnu šetnju Karađorđevom, Vuka Karadžića i Pantićevom ulicom gde su kod crkve Pokrova Presvete Bogorodice održali minut ćutanja za pilote Vojske Srbije potpukovnika Nenada Ćulibrka i kapetan Dejana Pandurovića, koji su danas poginuli. 

 

Minut ćutanja za poginule pilote

Minut ćutanja za poginule pilote (Foto: Đorđe Đoković)

Učesnici protesta nosili su transparente protiv vlasti i Aleksandra Vučića, na kojima je pisalo – "Nije moj predsednik", "O(ne)svesti se", "Stop diktaturi", "Ako vam je dobro, onda ništa".

Protest protiv diktature

Protest protiv diktature (Foto: Đorđe Đoković)

 

Zahteve studenata podržavaju i Valjevci

 

Studenti predlažu da protesti traju do smene članova RIK, "zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda", zatim razrešenje Maje Gojković, "zbog blokade rada Narodne skupštine".

Oni predlažu i zahtev za smenu direktora RTS i urednika Informativnog programa RTS, "zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti kandidata", kao i smenu članova REM, zbog nereagovanja na više stotina prekršaja i prijava.

 

Dodali su još jedan zahtev - traže reviziju tj sređivanje biračkog spiska u cilju utvrđivanja tačnog broja birača i nakon toga uvođenje elektronskog glasanja uz jasnu zaštitu od manipulacije.

Studenti su naveli da će ukoliko se ne ispune zahtevi tražiti vanredne parlamentarne izbore i da će protesti trajati do ispunjena zahteva, prenosi N1.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 6 sati 5 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 8 sati 42 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar