Nagrađeni mališani (foto: Đorđe Đoković)
Nagrađeni mališani (foto: Đorđe Đoković)
10.04.2017, 08:57

"Europrom" nagradio 120 radova valjevskih osnovaca

č: | fb:

Poslednjeg dana SPREG-a izloženo je i nagrađeno više od 120 radova valjevskih osnovaca i mališana, koji su učestvovali na konkursu "Volim domaće", kompanije "Europrom".

Radovi na temu Volim domaće

Radovi na temu Volim domaće (Foto: Đorđe Đoković)

 

Ovo nije prvi konkurs koji raspisuje "Europrom", na kome učestvuju predškolci, osnovci i srednjoškolci, ali je svakako najveći bar kad je reč o prispelim radovima.

"Pored pojedinaca, talentovanih i kreativnih mališana, učestvovao je i veliki broj gradskih, kao i nekoliko seoskih osnovnih škola. Oni su svojim radovima pokazali da jesu naši mali drugari, ali i da su veliki umetnici", rekla je PR menadžer kompanije "Europrom" Bojana Perić.

 

Dodaje da su posebno ponosni na činjenicu da mališan koji ima sedam ili osam godina odlično razume šta je to što je domaće – domaća trgovina i proizvođač. I zbog čega je bitno da svi negujemo i čuvamo domaću priču.

 

"Mi često ističemo da 'Europrom' ne treba da bude sam u ovoj borbi za čuvanje domaćeg. Treba da se borimo zajedno, proizvođači, potrošači, mediji, škole, vrtići. Ali, najveću ulogu treba da imaju roditelji da u kući pričaju o domaćoj robi. Nije sramota, niti je bez veze, kako to neka deca kažu, kupovati ono što je proizvedeno na ovim prostorima", kaže Bojana Perić.

Bojana Perić

Bojana Perić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Prvobitno je bilo planirano da svi učesnici konkursa budu nagrađani poklon-paketom, dok bi autori pet najkreativnijih radova bili nagrađeni vaučerom "Europrom-a". Međutim u ovoj kompaniji je odlučeno da svi učesnici konkursa dobiju jednake nagrade.

 

"Ideja je bila da nagradimo pet najboljih, ali kako su pristizali radovi shvatili smo da je nemoguće izdvojiti bilo koji od njih. Svi su kreativni i, što je najvažnije, pokazali su srž onoga što jeste bila ideja konkursa 'Volim domaće', a to je zbog čega se odlučiti za domaći proizvod u domaćoj trgovini, i zbog toga smo odlučili da nagradimo sve učesnike konkursa, paketima, vaučerima i zahvalnicama", objašnjava Bojana Perić.

 

Kažu nisi fensi i nisi u trendu, zato jer ne robuješ nekom stranom brendu! Žao mi je samo njih što vreme traće, naš slogan je oduvek – kupujmo domaće!

 

Radovi na temu Volim domaće

Radovi na temu Volim domaće (Foto: Đorđe Đoković)

Svi radovi su prikazani na mini izložbi u hali "Domaća priča" u okviru Sajma privrede zapadne Srbije i izazvali su pažnju posetilaca skoro jednaku kao i brojni proizvodi izloženi na SPREG-u. Nagrađeni mališani, njihovi roditelji i učitelji u subotu, poslednjeg dana SPREG-a, bili su gosti kompanije "Europrom" u hali "Domaća priča", gde je bilo izuzetno živo i veselo.

Gosti u hali Domaca prica

Gosti u hali Domaca prica (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara