Korpa ljubavi u apoteci Zegin (foto: Đorđe Đoković)
Korpa ljubavi u apoteci Zegin (foto: Đorđe Đoković)
11.04.2017, 07:06

"Čep za hendikep" i "Korpa ljubavi"

č: | fb:

Rukovodstvo apoteke "Zegin" u Valjevu, na predlog zaposlenih a uz podršku Kola srpskih sestara Eparhije valjevske, uključilo se u organizaciju dve humanitarne akcije. "Korpa ljubavi" je akcija  prikupljanja sredstava lične higijene, čajeva i sokovo za siromašne sugrađane i druga "Čep za hendikep", sakupljanje plastičnih čepova.

 

Apotekarka Biljana Mijailović kaže da je trajanje obe akcije neograničeno i poziva sugrađane da se uključe u skladu sa svojim mogućnostima.

 

"Plastične čepove bilo koje ambalaže sugrađani treba da donesu u apoteku ’Zegin’ na uglu Sinđelićeve i Pantićeve ulice, gde će biti prikupljani, a potom otpremljeni u Zrenjanin gde se nalazi sedište organizacije ’Čep za hendikep’. Akcija nije vremenski ograničena, s obzirom na to da je prostor aopteke veliki i imamo gde da skladištimo i plastične čepove i proizvode koje naši kupci daruju u 'korpu ljubavi' ugroženim sugrađanima, kaže Mijailović  i najavljuje da je plan apoteke "Zegin" da ovu akciju proširi i na ostale gradove u Srbiji.

Novitović, sestre Šofranac i Mijailović

Novitović, sestre Šofranac i Mijailović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Akciju "Korpa ljubavi" pokrenulo je udruženje "Kolo srpskih sestara" pri Hramu vaskrsenja Gospodnjeg postoji od 1. oktobra 2013. godine i svoje aktivnosti za pomoć siromašnima uglavnom obavlja preko "korpi ljubavi" u većim trgovinskim objektima, a apoteka "Zegin" je prva koja je prihvatila da se uključi u ovu akciju.

 

"Građani koji žele da pomognu, mogu da kupe nešto od sredstava za ličnu higijenu i da to ostave u korpi koja se nalazi u apoteci 'Zegin'. Ukoliko nam se građani obrate organizujemo i prikupjanje pomoći u lekovima, pelenama za decu i za odrasle i dečjoj hrani. Informacije o porodicama i pojedincima kojima je pomoć potrebna dobijamo od parohijskih sveštenika. Sve više i više je sugrađana kojima je potrebna pomoć", kaže đakon Jovan Novitović. Doadje da je u toku akcija za prikupljanje pomoći za Prizrensku bogosloviju sa sredstvima za ličnu higijenu i održavanje čistoće objekata.

 

Sestre Jelena i Marija Šofranac pre nekoliko meseci od humanitarne organizacije "Čep za hendikep" dobile su skalamobil koji im olakšava kretanje uz stepenice.

 

"Akcija Čep za hendikep je pokrenuta u Zrenjaninu sa idejom da građani skupljaju i na određena mesta donose plastične čepove, koji se recikliraju, a od novca dobijenog od prodaje prerađene plastike, kupuju se i doniraju pomagala za hendikepriane osobe. U ovoj akciji već učestvuju osnovne škole u Valjevu i Dračiću", kaže Marija.

 

Jelena i Marija dodaju da bez skalamobila, koji su dobile u ovoj akciji, ne bi mogle da se penju i silaze sa trećeg sprata u zgradi u kojoj žive, a koja je bez lifta.

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 7 sati 11 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 4 sati 21 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 7 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara