Protest protiv diktature (foto: Đorđe Đoković)
Protest protiv diktature (foto: Đorđe Đoković)
12.04.2017, 19:59

Deveti "Protest protiv diktature"

č: | fb:

Devetog dana "Protesta protiv diktature" stotinak Valjevaca sa Gradskog trga krenulo je u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama noseći transparente protiv vlasti i Aleksandra Vučića, uz pištaljke i poziv sugrađanima da im se pridruže.

 

"Ako vam je dobro, onda ništa", "Stop Vučićevoj diktaturi", "Građani, ne podanici", a našlo se i nekoliko novih transparenata, poput – "izađite na ulicu", "Stop okupaciji", "Studenti sa vama smo", "Valjevci nisu miševi".

Protest protiv diktature

Protest protiv diktature (Foto: Đorđe Đoković)

Protest protiv diktature

Protest protiv diktature (Foto: Đorđe Đoković)

 

Učesnici protesta večeras su prošetali od Gradskog trga Karađorđevom ulicom, Sinđelićevom pored novog Hrama, Knez Mihailovom, potom Knez Miloševom do Jadra, pa nazad na Gradski trg Karađorđevom ulicom.

Protestna šetnja od koje, kako kažu učesnici, ne odustaju do ispunjenja zahteva, i sutra počinje u 19.00 časova sa Gradskog trga.

 

Protest protiv diktature

Protest protiv diktature (Foto: Đorđe Đoković)

Kako se navodi na Fejsbuk stranici "Protiv diktature", studenti zahtevaju smenu političke elite na čelu sa Aleksandrom Vučićem, fer i slobodne izbore, smenu članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija koja bi se ogledala u smeni odgovornih urednika Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine i oštrih kazni za urednike svih medija koji krše medijske zakone i kodeks.

 

Studenti zatim traže momentalno razrešenje svih stranačkih i korumpiranih funkcionera u javnim preduzećima, decentralizaciju, kao i promenu prioriteta ekonomske i socijalne politike, poboljšanje prava svih radnika, zaštitu životnog standarda stanovništva i u potpunosti javno finansirano i svima dostupno obrazovanje i zdravstvo.

 

Vladi je dat rok za ispunjenje tih zahteva, a to je 17. april.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 1 sati 9 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 3 sati 46 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar