Hram Vaskrsenja Hristovog (foto: Đorđe Đoković)
Hram Vaskrsenja Hristovog (foto: Đorđe Đoković)
14.04.2017, 10:56

Bogosluženja u valjevskim hramovima za Vaskrs

č: | fb:

Danas je Veliki petak, dan kada je, po verovanju, Isus Hristos umro, raspet na krstu na Golgoti. Veliki petak se smatra najtužnijim danom hrišćanstva. Na taj dan se ne služi liturgija, osim ako su Blagovesti.

 

Na Veliki petak se posti. Običaj je da se na taj dan farbaju uskršnja jaja, najčešće crvenom bojom koja simbolizuje Hristovu krv.

 

U hramu Pokrova Presvete Bogorodice na Veliki petak večernje sa iznošenjem Plaštanice planirano je za 16 časova, a od 23 časa Pashalno opelo, dok će za Vaskrs prva sveta lizurgija biti služena u ponoć, a druga od 9 časova.

 

hramu Vaskrsenja Hristovog danas od 16 časova počinje večernje sa iznošenjem Plaštanice, na Veliku subotu će se služiti Sveta liturgija od 7 časova, dok će za Vaskrs u ponoć biti služena prva Sveta liturgija, a druga od 5 časova.

 

Danas na veliki petak u crkvi Svetog Georgija u Novom naselju večernje je od 17 časova sa iznošenjem plaštanice. Sveta liturgija biće služena na Veliku subotu, za Vaskrs, Vaskrsni ponedeljak i utorak od 8 časova.

 

Hram Vaskrsenja Hristovog u ponedeljak će proslaviti krsnu slau, Vaskrsni ponedeljak, služenjem Svete liturgije u 9 časova.

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 7 sati 31 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 10 sati 20 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.