Prijem kod gradonačelnika za odbojkašice (foto: Đorđe Đoković)
Prijem kod gradonačelnika za odbojkašice (foto: Đorđe Đoković)
20.04.2017, 14:01

Prijem za odbojkašice "Srbijanke 014"

č: | fb:

Odbojkašice "Srbijanke 014" su na međunarodnom turniru u italijanskom gradu Ankoni, u konkurenciji 32 ekipe, osvojile četvrto mesto čime su postigle veliki uspeh. Za uspešne mlade odbojkašice, koje su se takmičile u kategoriji 2004. godište i mlađe, gradonačelnik Valjeva Slobodan Gviozdenović je organizovao prijem.

Nasmejane, vedre, sigurne u sebe i zadovoljne postignutim uspehom, zahvalile su se prvom čoveku grada na prijemu i ukazanoj pažnji.

 

ŽOK Srbijanka 014

ŽOK Srbijanka 014 (Foto: Đorđe Đoković)

Čestitajući na ostvarenom uspehu koji su postigle, kako je rekao, na izuzetnio jakom međunarodnom turniru na kome je učestvovalo 126 ekipa iz Italije, SAD, Turske, Hrvatske, Poljske, Rusije i Srbije, Gvozdenović je rekao da je veliko zadovojstvo primiti mlade odbojkašice u Gradskoj kući, posebno kada znamo koliko mladim sportistima znače takmičenja i uspesi.

 

"Mislim da ćete i ubuduće postizati dobre rezultate ukoliko budete vredno trenirale, što nije samo fraza jer vi očigledno ozbiljno shvatate takmičenja na kojima učestvujete, što dokazuju i osvojena dva prva mesrta na nedavno održanim turnirima u Srbiji. Grad je ponosan na vas i stoji iza vas", poručio je gradonačelnik, koji je odbojkašicama poklonio lopte.

ŽOK Srbijanka 014

ŽOK Srbijanka 014 (Foto: Đorđe Đoković)

 

Trener ŽOK "Srbijanka 014" Milovan Rakić objašnjava da se turnir u Ankoni igrao po italijanskim pravilima, bez libera, što je za valjevsku ekipu bilo neobično.

"Tu prvu utakmicu smo izgubili, ali već sutradan kada smo ušli u sistem igre ubedljivo smo pobeđivali. Došli smo do polufinala, gde su bile čudne okolnosti s obzirom na to da su izveli ekipu koja je bila nešto starija od naše, tako da smo tu utrakmici izgubil", objašnjava Rakić. Dodaje da je četvrto mesto veliki uspeh za valjevske odbojkašice i da su devojčice ostavile izuztetan utisak na turniru i zaslužuju sve pohvale.

ŽOK Srbijanka 014

ŽOK Srbijanka 014 (Foto: Đorđe Đoković)

 

Trener ŽOK "Srbijanka 014" Milovan Rakić se zahvalio Gradu i gradonačelniku Slobodanu Gvozdenoviću na pomoći, "koji su pružili kada su videli u projektu kluba da su deca izuzetno kvalitetna i da ih treba poslati van granica Srbije da vide kako izgledaju međunarodna takmičenja".

 

ŽOK "Srbijanka 014" je za projekat "Učešće na međunarodnom odbojkaškom turniru u Ankoni za 2004. i mlađe" iz gradske kase dobila 425.000 dinara.

U delegaciji grada Valjeva na odbojkaškom turniru u Ankoni bila je, kako je rekao gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, "samo odbornica Skupštine grada Gorica Božić, koja je i potpredsednica ŽOK Srbijanka 014".

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 17 sati 4 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 17 sati 5 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara