Divčibare (foto: Đorđe Đoković)
Divčibare (foto: Đorđe Đoković)
21.04.2017, 06:57

Deset miliona dinara za zabavni park, pešačke i biciklističke staze

č: | fb:

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sa deset miliona dinara finansiraće projekat sa kojim je konkurisala Turistička organizacija Valjevo, koji se odnosi na unapređenje turističke infrastrukture na Divčibarama.

 

Projektom je planirana izgradnja biciklističkih i pešačkih staza sa odmorištima i zabavni park u centru Divčibara. Plan je da u narednih šest meseci bude izgrađen zabavno-avanturistički park ispod hotela "Maljen", dok će biciklističke i pešačke staze biti obeležene do kraja leta.

 

U dokumentu Vlade Republike Srbije "Strategija razvoja turizma u Srbiji od 2016. do 2025. godine" Divčibare su svrstane među deset prioritetnih turističkih destinacija.

 

Prema projektu koji je izradio Biciklistički klub iz Novog Sada, na Divčibarama će biti urađene i obeležene tri biciklističke trase ukupne dužine 180 kilometara podeljene u kategorije – laka (30 kilometara), srednja (60 kilometara) i teška (90 kilometara).

 

Biciklistički savez Srbije uradiće kategorizaciji bicikističkih staza na Divčibarama na kojima će biti organizovano državno prvenstvo u planinskom biciklizmu (mountain bike).

Prema najavama, već krajem maja biće organizovano takmičenje u planinskom biciklizmu na Divčibarama, na trasama prema projektu koji su uradili novosadski profesionalci, za koje je već prijavljeno oko stotinu učesnika.

 

Pored biciklističkih staza novcem Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija biće obeležene i pešačke staze na Divčibarama, na kojima će biti postavljena turistička signalizacija. Staze će se prostirati "zrakasto" od centra Divčibara ka vrhovima – Golubac, Ljuti krš, Crni vrh, Paljba...

Table pešačke staze

Table pešačke staze (Foto: ĐorđeĐoković)

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 8 sati 25 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 1 dan 1 sati

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 8 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...