Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
21.04.2017, 11:19

Pare iz budžeta za familiju i prijatelje, a funkcije za prijateljice

č: | fb:

Pokret "Dosta je bilo" negoduje zbog načina na koji se troše budžetska sredstva za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture i privredno-turističkih manifstacija, smatrajući da se pare dele prijateljima, familiji i po partijskoj liniji bez jasnih pravila i kriterijuma. "Dosta je bilo" je i protiv načina na koji je smenjen sekretar KUD "Abrašević" Branko Antonić.

 

Koortdinator Poketa "Dosta je bilo" za Valjevo i odbornik u Skupštini grada Snežana Spajić navodi primer da je za manifestaciju "Difest", sa kojom je konkurisao "Studio M", iz budžeta izdvojeno pola miliona dinara, a za Sajam privrede zapadne Srbije "SPREG" opredeljeno samo 100.000 dinara, dok za manifestaciju "Dani gljiva" ove godine iz gradske kase nije izdvojen ni dinar.

 

"Nepravedno veliki novac je dat plesnom studiju Studio M za organizaciju sajma Difest na Divčibarama, za koji je prošle godine iz budžeta izdvojeno 200.000 dinara, a na tom sajmu je bilo par izlagača i nekoliko desetina posetilaca, i bez većeg efekta za razvoj privrede i turizma. I dok je za sajam, koji je prošle godine doživeo potpuni fijasko, ove godine dato pola miliona dinara, za SPREG, koji je ove godine posetilo preko 17.000 posetrilaca i na kome je izlagalo više od 200 privrednika, sajam koji ima tradiciju dugu 14 godina i iz godine u godinu sve više posetilaca, izdvojeno je sramotno malo novca samo 100.000 dinara, čime je ovaj sajam ponižen. Najnepravednije je to što ove godine neće biti finansirana manifestacija sa tradicijom od preko 20 godina Dani gljiva za koju je prošle godine izdvojeno 50.000 dinara, a na njoj je bilo više od 1000 gostiju iz cele Srbije", navodi Spajić.

 

Nejasni su razlozi i motivi zbog čega je za "fijasko" manifestaciju ove godine dato duplo više novca, dok za manifestacije sa tradicijom i velikim brojem posetilaca nema para iz gradske kase. Slično je i sa sufinansiranjem manifestacija iz kulture, dodaje Spajić i navodi primer "Studija M", koji je i za projekat u kulturi dobio pola miliona dinara. 

 

"Očigledan primer davanja budžetskih sredstava članiovima porodice i prijateljima jeste i sufinansiranje projekta, i to sa 280.000 dinara, sa kojim je konkurisala Danijela Padejski inače sestra člana Gradskog veća zaduženog za kulturu Dejana Bogojevića. Smatramo da je u ovom slučaju došlo do sukoba interesa i neoptizma", kaže Snežana Spajić.

 

Snežana Spajić

Snežana Spajić (Foto: Đorđe Đoković)

Pokret "Dosta je bilo" smatra da je sekretar KUD "Abrašević" Branko Antonić smenjen bez ikakvog razloga i da je nedopustivio da se na takav način smenjuju oni koji su izabrani po konkursu i koji imaju rezultate u radu.

 

"Antonić je bez ikakvog obrazloženja smenjen sa mesta sekretara KUD Abrašević, a na njegovo mesto je, na inicijativu gradske vlasti, postavljena prijateljica pomoćnika gradonačelnika Valjeva", navodi Snežana Spajić.

 

Pokret "Dosta je bilo" zahteva od gradske vlasti i komisija koje oni formiraju, a odlučuju o trošenju novca svih građana Valjeva, da pare oprerdele za projekte koji razvijaju i prezentuju naš grad i od kojih će korist imati svi građani, a ne samo partijski drugovi, uži krug prijatelja i porodica.  

 

Pokret "Dosta je bilo" osuđuje napad na ekipu TV Valjevo plus i traži da počinioci budu kažnjeni. 

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 3 sati 54 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 3 sati 54 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 3 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 3 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...