Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
25.04.2017, 12:36

Koga se to gradska vlast plaši? Javnosti?

č: | fb:

Demokratska stranka se protivi i osuđuje odluku gradske vlasti, na čelu sa gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem, da novinarima ne dozvoli da prisustvuju sednicama Gradskog veća.

 

Kako se navodi u saopštenju valjevskih demokrata ovo je još jedan nedemokratski i bahat potez gradske vlasti.

 

"Nakon nedavne izjave gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića da daje izjave samo diplomiranim novinarima, prošlog petka je stiglo i saopštenje iz Gradske uprave da je javnost isključena sa sednica gradske vlade. Ovom odlukom koja je saopštena preko PR službe grada Valjeva nastavljen je trend omalovažavanja, nipodaštavanja i bahatosti gradske vlasti prema novinarima. Ovog puta čak i kukavički.

 

Nedostojni funkcija koje obavljaju i poverenja građana Valjeva, gradska vlast umesto informisanja uvodi propagandu. Umesto objektivnosti, tumačenje stvarnosti. Koga se to gradska vlast plaši? Javnosti?

 

Očigledna je namera SNS i SPS da suspenduju zakone, vrate točak istorije u 90. godine, a od građana Valjeva sakriju svoje odluke. Iz dosadašnjih izveštaja sa sednica gradske vlasti mogli smo se uveriti u nekompetentnost i nezainteresovanost gradskih većnika za odluke koje donose, što je uvereni smo još jedan od razloga nepoželjnosti novinara na sednicama.  

 

Bez kontrole, bez pitanja, bez odgovora, bez odgovornosti, bez demokratije? Da li su građani Valjeva 2016. godine glasali za ovakvu  vlast", pitaju valjevske demokrate.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 5 sati 9 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 6 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 2 sati 19 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 3 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 5 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara