Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
26.04.2017, 06:55

Neke sednice Gradskog veća ipak otvorene!?

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, koji je odlučio da zabrani novinarima da prisustvuju sednicama Gradskog veća i da javnost izveštavaju o radu izvršne vlasti, poručuje da će samo neke sednice biti zatvorene za javnost.  

 

Gvozdenović je u petak odlučio da će "radi bolje i sadržajnije informisanosti građana sve sednice Gradskog veća biti održavane bez prisustva medija". Nakon tri dana uvodi konfuziju izjavom za TV Marš da će samo neke sednice biti zatvorene za javnost.

 

"Jedino u svrhu efikasnijeg i boljeg rada Gradskog veća mi smo, za sada, rekli da nema potrebe da svim sednicama Gradskog veća prisustvuju novinari i da budu otvorene za javnost", kaže Gvozdenović.

 

Gradonačelniku nije jasno zbog čega se novinari bune

 

Slobodan Gvozdenović nije propustio priliku da još jednom uvredi valjevske novinare rekavši da im je čak dozvoljeno da sede u sali Skupštine grada.

 

"Uostalom sve ove tačke koje danas imate na Gradskom veću, imate za par dana na Skupštini grada, a Skupština je otvorena, imate i direktne prenose, imate mogućnost čak i u sali da sedite zajedno sa odbornicima, što nije baš uobičajeno, ali dobro, tako je kako je, zakonodavna vlast ima svoje principe, izvršna svoje, i ne vidim tu nikakav veliki problem", rekao je za TV Marš Slobodan Gvozdenović.

 

Gradonačelnik zaboravlja da su zakonodavna i izvršna vlast uređene zakonom, a ne po njegovim ili principima manje grupe ljudi koja je u ovom trenutku na vlasti.

 

U izjavi za TV Marš odgovarajući na pitanje na kojim sednicama Gradskog veća će novinarima ipak biti dozvoljeno prisustvo, Gvozdenović odgovara da će "biti i otvorenih sednica za javnost, ali onda kada mi to procenimo, a to će zavisiti od teme o kojoj raspravljamo".

 

Ovom rečenicom gradonačelnik je priznao da su sednice Gradskog veća zatvorene ne zbog efikasnijeg i boljeg rada Gradskog veća, nego zbog "teme o kojoj će se raspravljati". Da li to znači da će sednice biti zatvorene za javnost kada na dnevni red dođu teme koje treba sakriti od javnosti?

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 12 sati 5 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 19 sati 2 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara