Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
26.04.2017, 15:22

Odbornici sa posebnom pažnjom o Domu zdravlja, Muzeju i Biblioteci

č: | fb:

Odbornici Skupštine grada danas su za manje od šest sati rada usvojili 22 tačke dnevnog reda, među kojima su izveštaji i programi rada Doma zdravlja, Apotekarske ustanove, Centra za socijalni rad, UFK Valis, kao i ustanova kulture čiji je osnivač Grad.

 

Odbornici su usvojili memorandum o saradnji sa italijanskim gradom Menkoniko, odluku o izmeni odluke o javnom prevozu putnika, odluku o poveravanju poslova na izgradnji objekata vodosnabdevanja u ovoj godini, zatim odluku o izradi plana generalne regulacije za područje Bujačića, Petnice, sela Klinci i dela Beloševca.

 

Na današnjoj sednici lokalnog parlamenta usvojen je i predlog godišnjeg programa zaštite uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada Valjeva za ovu godinu, predlog odluke o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine Grada, tačnije o prodaji kampa Breza na Divčibarama, kao i izmene izveštaja o ostvarivanju programa korišćenja sredstava budžetskg fonda za zaštitu životne sredine u 2016. godini.

 

Najviše rasprave izazvao je program rada Doma zdravlja za 2017. godinu. Odbornici su sa posebnom pažnjom analizirali izveštaje o radu u prošloj godini najuspešnijih ustanova kulture u gradu, Muzeja i Biblioteke, a značajno više vremena, u odnosu na druge tačke dnevnog reda, posvećeno je i Zavodu za zaštitu spomenika kulture.

Odbornici

Odbornici (Foto: Đorđe Đoković)

 

Odbornička pitanja

 

Na kraju današnje sednice odbornici su mogli da postave odbornička pitanja. To pravo je iskoristilo četiri odbornika.

 

Odbornik Radovan Vlajković sa liste SNS je predložio da se osnuje komisija koja će proceniti štetu na poljoprivrednim zasadima, u planinskim selima valjevskog kraja, nastale zbog snežnih padavin i niskih temperatura. On je predložio da ta komisija obiđe teren i podnese izveštaj kako bi Grad mogao da pomogne poljoprivrednicima.

 

Odbornik DS  Slobodan Pavlović zatražio je da se dostavi izveštaj o sudbini desetine zaključaka koje je usvojila Skupština grada. Da li su realizovani, da li je Gradsko veće donelo rešenja u skladu sa usvojenim zaključcima.

 

Nezavisni odbornik Ljubomir Radović je zatražio izveštaj o tome ko je i koliko novca iz budžeta dobio za podsticaj u poljoprivredi po konkursu koji je raspisan krajem marta. "Prema nekim informacijama pojedini srećnici su došli do novca, a oni manje srećni nisu dobili ni dinar", rekao je Radović

 

Odbornik DS Milka Erić Vasiljević zatražila je informaciju o kamenolomima koji postoje na teritoriji Valjeva. Predložila je da stručne službe pripreme informaciju, analizu i predlog rešenja u vezi kamenoloma. Zatražila je odgovore na pitanja koliko kamenoloma radi na teritoriji Valjeva, pod kojim uslovima, da li rade u skladu sa svim zakonskim propisima? Da li Valjevo ubira nadoknadu od rudne rente, po zakonu lokalnim samoupravama pripada 40 posto, da li sviplaćuju rudnu rentu i kako se troši taj novac, s obzirom na to da je zakonom jasno propisano gde se investira novac od rudne rente.

 

 

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 15 sati 51 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 18 sati 28 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara