Autokamp Breza (foto: Kolubarske.rs)
Autokamp Breza (foto: Kolubarske.rs)
28.04.2017, 09:14

Na prodaju kamp "Breza" na Divčibarama

č: | fb:

Autokamp "Breza" na Divčibarama, koji se prostire na oko 2,2 hektara, kao i objekti u sklopu kampa, uskoro će biti ponuđeni na prodaju, odlučili su odbornici Skupštine grada, a na predlog gradskog rukovodstva.

 

Obrazloženo je da se autokamp "Breza" na Divčibarama, koji je već godinama napušten i ruiniran, prodaje u "cilju daljeg razvoja turističkih potencijala na Divčibarama".

 

Navodi se da će biti raspisan javni oglas kojim će biti definisani kriterijumi i posebni uslovi za prodaju imovine, koja je u vlasništvu Grada.

Budući vlasnik na prostoru autokampa "Breza" treba da izgradi hotel sa pratećim sadržajima, kongresnom salom, fitnes centrom, bazenom, zatim, zatvorenu sportsku salu sa pomoćnim sadržajima, saobraćajnice sa parkingom. Izgradnja otvorenih sportskih terena, za košarku, fudbal, rukomet i odbojku, samo su neke od obaveza koje zainteresovani kupac treba da ispuni.  

 

Takođe, potrebno je na parceli izgraditi elektroenergetske objekte, vodovodnu mrežu i uređaj za prečišćavanje otpadnih voda.

 

Ugovor sadrži i dve kaluzule kojom se kupac obavezuje da u roku od tri godine parcelu privede nameni, u suprotnom biće vraćena vlasniku, a u slučaju raskida ugovora prodavac će  zadržati 20 posto kupoprodajne cene.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 31 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 3 sati 20 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.