Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
01.05.2017, 07:35

Prvi maj uz šatre, šetnju, panoramsku vožnju žičarom

č: | fb:

Prvomajskog uranka na Divčibarama je bilo, ali zbog hladnog vremena izostali su u većem broju izletnici, kamperi i roštilji na livadama, a umesto njih postavljene su šatre gde se, još od sinoć, "dobro zabavljalo, jelo, pilo i pevalo".

 

Centralno mesto prvomajskog uranka na Divčibarama bila je padina kod hotela "Maljen" i park "Titov gaj", gde su bile šatre i logorske vatre, a u njima i oko njih pretežno mladi.

Šatre

Šatre (Foto: Kolubarske.rs)

Sneg na Divčibarama

Sneg na Divčibarama (Foto: Kolubarske.rs)

Prkoseći hladnom vremenu, na Divčibarama je u subotu nekoliko časova vejao sneg kao usred zime, temperatura je juče bila tek desetak stepeni, nekoliko momaka iz Valjeva, Užica i sa Uba dobro su se opremili i roštiljali, kako rekoše, u duhu starog vremena i prvomajskih uranaka, kada se dan ranije zauzimala pozicija kako bi se u zoru 1. maja uveliko roštiljalo.

Ubljani roštiljaju

Ubljani roštiljaju (Foto: Kolubarske.rs)

 

I ovog 1. maja najviše gostiju bilo je u vikendicama, apartmanima i hotelima, a sudeći po šetačima, ove godine ih ima više nego prethodnih godina. Na Divčibarama ne postoji mesto gde bi ste dobili podatak o broju gostiju, to procenjuju pekari i trafikanti, a oni tvrde da ih ima više nego lane.

Divčibare

Divčibare (Foto: Kolubarske.rs)

 

Panoramska vožnja žičarom 

 

"Divčibare Ski Resort", koje upravlja ski stazom "Crni vrh" i ove godine je organizovalo panoramsku vožnju dvosednom žičarom za sve ljubitelje prirode i aktivnog odmora. Panoramsko razgledanje biće organizovano danas i sutra od 11 do 17 časova.

Vožnja žičarom traje 15 minuta, a sa vrha staze, na nadmorskoj visini od 1.096 metara, pruža se jedinstven pogled na Divčibare, ali i ostale planine valjevskog kraja

Žičara

Žičara (Foto: Kolubarske.rs)

 

Ovogodišnja sezona panoramskih vožnji praktično je počela za prvomajske praznike i biće organizovane svakog sunčanog vikenda do septembra, a u pripremi su i drugi letnji sadržaji, najavljuju iz "Divčibare Ski Resort”.

 

Počeli radovi na rekonstrukciji mosta

 

Nakon asfaltiranja glavne divčibarske ulice i izgradnje trotoara, u toku su radovi na rekonstrukciji mosta u centru Divčibara, radi se na proširenju mosta i izgradnji trotoara.

Rekonstrukcija mosta

Rekonstrukcija mosta (Foto: Kolubarske.rs)

 

I pored toga što je prošle godine najavljeno da će biti urađena javna rasveta, asfaltiranje ulica do ski staze i prema Ljutom kršu, ti radovi još uvek nisu počeli, niti ima najava kada će početi.

 

Aktuelno

Osnicba škola u Mionici  (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 19 sati 26 minuta

Mionički osnovci ostvarili značajan uspeh na takmičenjima

Mionički osnovci ostvarili su značajne rezultate na republičkom takmičenju iz engleskog jezika, okružnom takmičenju iz programiranja, okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, kao i...