Sremuš (foto: Đorđe Đoković)
Sremuš (foto: Đorđe Đoković)
13.05.2017, 07:06

Treća Povlenska sremušijada

č: | fb:

Treća Povlenska sremušijada, u organizaciji Udruženja "Zaštita prirode Donji Taor", biće održana danas u Donjem Taoru.

 

Kako je najavljeno, svečano otvaranje ove turističke manifestacije je u podne, kod Doma u Donjem Taoru, nakon čega će o sremušu govoriti književnik Radovan Beli Marković, a potom će uslediti takmičenje u spremnaju jela od sremuša. Program će, kako najavljuju organizatori, biti završen u večernjim satima igrankom.

 

Udruženja "Zaštita prirode Donji Taor", koje su osnovali meštani ovog povlenskog sela gde se nalaze Taorska vrela, je pokrenulo manifestaciju "Povlenska sremušijada" zasnovanu na vrednostima ove čudesne biljke i njenom izobiljnu na Povlenu.

 

Pored "Povlenske sremušijade", Udruženje se bavi zaštitom Taorskih vrela, obnavljanjem nekoliko vodenica na njima, kao i angažovanjem na turističkoj valorizaciji Povlena, najveće planine na vencu Avala-Gučevo.

 

Treća "Povlenska sremušijada" je projekat koji je sa 120.000 dinara sufinansiran iz gradske kase u oblasti privredno-turističkih manifestacija. Pored Udruženja "Zaštita prirode Donji Taor", organizatori su Turistička organizacija Valjevo, Društvo istraživača "Vladimir MandićManda" i Klub Ars Nova. 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 2 sati 24 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 14 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.