Grad kupio nova vozila za Dom zdravlja (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Grad kupio nova vozila za Dom zdravlja (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
19.05.2017, 14:26

Grad Valjevo kupio vozila za Dom zdravlja vredna 11,7 miliona

č: | fb:

Dom zdravlja je kupio četiri nova vozila, dva sanitetska i dva purtnička, za koja je 11,7 miliona dinara obezbeđeno iz gradske kase. Direktor Doma zdravlja dr Zaven der Hazarjan kaže da sanitetska vozila, čija je vrednost deset miliona dinara, imaju svu neophodnu opremu za ovakav tip vozila čime je "obezbeđen adekvatan sanitetski prevoz i transport pacijenata".

Sanitetsko vozilo

Sanitetsko vozilo (Foto: Đorđe Đoković)

Direktor Doma zdravlja naglašava da je kupovina sanitetskih vozila od izuzetnog značaja za pacijente, posebno i zbog činjenice da je poslednji put vozilo hitne pomoći kupljeno pre 14 godina. Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović navodi da je "poslednji sanitet u Dom zdravlja došao pre 15 godina i to pokazuje kako su se ranije vlasti odnosile prema ovoj zdravstvenoj ustanovi, zdravlju ljudi i brizi za narod i pacijente".

 

- U prošloj godini preveženo je oko 700.000 kilometara, za dijalize 24.000 kilometara, 50 naših bolesnika se redovno prevozi na dijalizu. Ako se ima u vidu 2015. to je oko 600 prevoza i transporta na relaciji Valjevo-Beograd, ali i na relaciji Valjevo ostale specijalizovane ustanove i rehabilitacioni centri - kaže direktor Doma zdravlja.

Dodaje da će sada, nakon kupovine savremenih sanitetskih vozila, Dom zdravlja na još kvalitetniji način pružati usluge svojim korisnicima i sugrađanima.

Gvozdenović i Der hazarjan izjava za novinare

Gvozdenović i Der hazarjan izjava za novinare (Foto: Đorđe Đoković)

Slobodan Gvozdenović kaže da je kupovina dva sanitetska vozila samo početak obnavljanja voznog parka Doma zdravlja.

- Kontaktirao sam sa ministrom Lončarom, nameravamo da nabavimo još dva do tri saniteta i da tako potpuno renoviramo vozni park. Pošto je Valjevo sedište Opšte bolnice i regionalni centar sekundarne zdravstvene zaštite postoji potreba za hitnim prevozima pacijenata za Beograda, otuda je kupovina još vozila neophodna - kaže Gvozdenović.

 

Na pitanje šta je Domu zdravlja još neophodno, osim vozila, koji su aparati i oprema potrebni, dr Der Hazarjan odgovara da nakon nabavke rendgen aparata, koji će finansirati Ministarstvo zdravlja, i mamografa, koji će stići za koji dan, Domu zdravlja ništa više nije potrebno s obzirom na to da su usluge koje pruža Doma zdravlja na primarnom nivou.

 

Direktor Doma zdravlja kaže da je nabavka rendgen aparata u toku, tako da ne zna kolika je njegova vrednost, a mamograf, kako reče nema cenu jer je to poklon Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije. "Mamograf se trenutno nalazi u Zvorniku i to je poklon našoj ustanovi, moguće je da ćemo ga jednog dana vratiti osnivaču", dodao je direktor.

Slobodan Gvozdenović

Slobodan Gvozdenović (Foto: Đorđe Đoković)

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović saopštava da je "ova gradska vlada u Dom zdravlja uložila oko trideset, a možda i više miliona dinara kada su u pitanju sve obaveze koja gradska vlada kao osnivač ima prema Domu zdravlja".

 

Osim što gradonačelnik nije mogao precizno da kaže koliko je ova vlast uložila u Dom zdravlja, ni on ni direktor Doma zdravlja nisu znali koliko je para iz gradske kase izdvojeno za kupovinu dva sanitetska vozila i dva putničak automobila marke "dacia sandero". Kažu da su sanitetska vozila, sa opremom, koštala ukupno deset miliona dinara, a na pitanje Kolubarskih.rs kolika je ukupna vrednost svih vozila koje je kupio Grad, ili koliko novca iz budžeta je izdvojeno za njihovu nabavku, Gvotzdenović odgovara: "Ja stvarno ne znam da kažem to".

 

Odgovor smo potražili od načelnika tehničke službe Doma zdravlja Dejana Andrića koji kaže da je ukupna vrednost vozila 11,7 miliona dinara i da su dva putnička automobila marke "dacia sandero" koštala 1,7 miliona dinara.

Sanitetska vozila

Sanitetska vozila (Foto: Đorđe Đoković)

Dacia sandero

Dacia sandero (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 10 sati 42 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 7 sati 52 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 10 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara