Delegacija Valjeva u Segedinu (foto: Odsek za informisanje)
Delegacija Valjeva u Segedinu (foto: Odsek za informisanje)
23.05.2017, 09:00

Pomoćnik gradonačelnika o saradnji policijske asocijacije

č: | fb:

Predstavnici grada Valjeva i Policijske uprave boravili su u Subotici i Segedinu, povodom realizacije programa dugogodišnje međuregionalne uspešne saradnje Interancionalne policijske asocijacije, saopštio je Odsek za informisanje Gradske uprave.

 

U saopštenju se navodi da je za pomoćnika gradonačelnika Miroslava Pimića, predsednika Internacionalne policijske asocijacije sekcije Srbija regije Valjevo Gorana Timotića i predstavnike Policijske uprave Valjevo i grada Valjeva, priređen je prijem u centru IPA sekcije Srbija regije Subotica. Na prijemu je predsednik IPA sekcije Srbija regije Subotica Aleksandar Rajnović upoznao delegaciju iz Valjeva sa ciljevima Interancionalne policijske asocijacije, sa posebnim akcentom na dugogodišnju uspešnu saradnju između IPA regija Srbije i Mađarske prilikom rešavanja teških krivičnih dela. Predsednici dve regije Subotice i Valjevo, Rajnović i Timotić, razgovarali su ovom prilikom o mogućnostima dodatnog unapređenja saradnje.

 

Zajednička fotografija u Segedinu

Zajednička fotografija u Segedinu (Foto: Odsek za informisanje)

"Za delegaciju iz Valjeva, nakon Subotice, priređen je prijem u Internacionalnoj policijskoj asocijaciji županije Čongrad sa sedištem u Segedinu u Mađarskoj, čiji je predsednik general Andraš Palicz. On je ovom prilikom govorio o intenzivnoj i uspešnoj međunarodnoj saradnji pripadnika policije između dve susedne regije Čongrad i Subotice. Kako je u razgovoru istaknuto, zahvaljujući uspešnoj realizaciji zajedničkih aktivnosti u poslednjih nekoliko godina, rešeno je niz teških krivičnih i drugih dela.

 

Pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić pokrenuo je ovom prilikom inicijativu da se potpiše Sporazum o saradnji između mađarske IPA županije Čongrad i srpske IPA regije Valjevo. Pimić je istakao značaj realizacije zajedničkih aktivnosti pripadnika policije Mađarske i Srbije, što doprinosi unapređenju stabilnosti u regionu.

 

Delegacija Valjeva u Segedinu

Delegacija Valjeva u Segedinu (Foto: Odsek za informisanje)

Delegacija iz Valjeva prisustvovala je i obeležavanju Dana grada Segedina 20. maja, gde je tim povodom u užem gradskom jezgru upriličeno niz atraktivnih programa koji neguju bogatu kulturnu baštinu Mađarske", navodi se u saopštenju za javnost Odseka za informisanje.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 3 sati 33 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 5 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 42 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 1 komentar

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 3 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara