Televizija (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Televizija (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
27.05.2017, 08:24

Pet miliona dinara raspodeljeno na 19 medija

č: | fb:

Načelnik jedne od dve gradske uprave Aleksandar Purić potpisao je rešenje o raspodeli pet miliona dinara za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja, koje je predložila Komisija za izbor projekata.

 

Po oceni Komisije od 36 pristiglih na konkurs, u ovoj godini iz gradskog budžeta, biće sufinansirano 19 projekata.

 

Najviše novca, 1,1 milion dinara odobreno je "Vujić televiziji" za projekat "Tešnjar, Tešnjarske večeri i još ponešto", RTV Maršu 540.000 dinara za projekat "Vidim šta dišem", za sufinansiranje projekta "Detinjstvo bez nasilja" Slavice Savić Vujanac preduzetnik veb portal Vamedia odobreno je 330.000 dinara, za projekat "Govor prirode", Živorada Jankovića preduzetnik Rediteljsko producentska delatnost Produkcija Šešir opredeljeno 320.000 dinara, dok će sa 300.000 dinara biti sufinansiran projekat "Lokalno javno informisanje-izveštavanje o radu organa Grada 2017.", Kolubarske doo.

 

Za projekat "Mladi u svetu psihoaktivnih supstanci" Privrednog društva za trgovinu, usluge i protok informacija Vinogradina odobreno je 290.000 dinara, dok će sa 280.000 dinara biti sufinansiran projekat "O radu lokalne samouprave iz prve ruke” Slađane Stevanović preduzetnik veb portal Patakonline.

 

Sledi sa 230.000 dinara projekat "Poboljšanje kvaliteta informisanja osoba sa invaliditetom", Nebojše Miletića preduzetnik Agencija za pružanje usluga u oblasti internet i računarskih sistema studio NO1. Čačak.

 

Agenciji za produkciju marketing i modu Studio M Ljubiša Milutinović preduzetnik, pripalo je 200.000 dinara za  projekat "Deca će nas spasti od propasti" i identčan iznos za projekti "Javne nabavke", Sanje Dovečer preduzetnik Agencija za marketing Mediaset.

 

"Za buduće šampione", serijal reportaža o sportu mladih u Valjevu sa posebnim osvrtom na rad mlađih selekcija valjevskih klubova, odnosno školski sport, Gorana Magistra preduzetnika obrada podataka hosting i trgovina Filaks Music, pripalo je 190.000 dinara. Sa identičnim iznosom biće sufinansiran projekat "Otvorimo vrata Evrope valjevskoj deci sporta, kriminal u sportu je zlo i pošast", Dragana Ilića preduzetnik Agencija za odnose sa javnošću VI IKS sort.

 

Za projekat "Da Valjevo prodiše", Bojana Jovanovića preduzetnik Agencija za izradu veb portal TITAN WEB DESING odobreno je 180.000, dok će sa po 175.000 dinara biti sufinansirani projekti "Radio i Romi", Društva sa ograničenom odgovornošću Radio 014 i "Valjevo radijskim talasima", Informativnog preduzeća Radio Valjevo doo Beograd.

 

Sa po 100.000 dinara biće sufinansirani projekti "Informisan potrošač-siguran potrošač", Dušana Perća preduzetnik Agencija za marketing AKTER DESIGN i  projekat "Podizanje kvaliteta informisanja osoba sa invaliditetom", Nenada Kudića preduzetnik Atelje za oblikovanje i izradu predmeta od drveta Jelena art JK Valjevo.

Sa po 50.000 dinara biće sufinansirani projekti "Zdravlje iz Božje kuće – ciklus emisija i priloga o zdravom načinu ishrane i života”, Radio Pravoslavne Eparhije valjevske Istočnik i "Stvarno i poželjno Valjevo" Mije Stojkanovića preduzetnik veb portal Princip nade Valjeva.

 

Petočlanu Komisiju za izbor projekata u oblasti javnog informisanja, koji će biti sufinansirani iz budžeta Valjeva činili su: predsednik Komisije Radovan Lazarević i članovi Vlado Mareš, Mirjana Čvorić, Dijana Šćekić Aštalkovski i Jelena Lekić Nikolić.

 

Deset milona dinara iz budžeta za medije

 

Iz budžeta Valjeva za informisanje je izdvojeno deset miliona dinara u ovoj godini. Pored pet miliona dinara za sufinansiranje projekata sa kojima su mediji konkurisali, u martu je raspodeljeno pet miliona dinara za tri televizije i jednu radio stanicu, nakon javnog poziva za "praćenje aktivnosti Skupštine grada" i "praćenje rada mesnih zajednica, rada odbornika na matičnim terenima, rada javnih preduzeća i službi čiji je osnivač Grad". 

 

Tri miliona dinara je dobila "Vujić televizija", million dinara TV Valjevo plus i po pola miliona dinara TV Marš i Privredno društvo za trgovinu, usluge i protok informacija Vinogradina.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 19 sati 28 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 19 sati 29 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara