Litija (foto: Đorđe Đoković)
Litija (foto: Đorđe Đoković)
04.06.2017, 14:53

Slava Valjeva druge trojice

č: | fb:

Valjevo sutra proslavlja svoju slavu Duhovski ponedeljak – Druge Trojice. Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Vaskrsenja Hristovog, koja počinje u 8.30 časova, služiće episkop valjevski g. Milutin i australijsko-novozelandski episkop g. Siluan sa sveštenstvom.

 

Nakon liturgije će u 10.00 časova krenuti duhovska litija centralnim gradskim ulicama - Sinđelićevom, Karađorđevom i Ulicom vojvode Mišića do crkve Pokrova presvete Bogorodice gde će biti obavljen čin rezanja slavskog kolača i upisan zapis u hrast koji se nalazi u porti Crkve. Tokom litije biće nošen delić moštiju vladike Nikolaja i svetinje iz Egine.

Građanima Valjeva skavu će čestitati gradonačelnik Slobodan Gvozdenović. U kulturno-umetničkom programu u porti crkve Pokrova presvete Bogorodice nastupiće КUD Đerdan.

 

Izmenjen režim saobraćaja

 

Zbog duhovske litije, koja se organizuje u ponedeljak 5. juna, u sklopu obeležavanja slave grada Valjeva Duhovskog ponedeljka-Dugih Trojica, u periodu od 9.00 do 11.00 časova biće izmenjen režim saobraćaja u centru grada.

 

Fazno, u trajanju do 15 minuta, biće zatvarane ulice Sinđelićeva, od Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg (novog hrama), Karađorđeva i Vojvode Mišića do Crkve Pokrova Presvete Bogorodice (stare crkve), tokom prolaska slavske litije.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 2 sati 32 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 19 sati 28 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 2 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...