Predsednik i zamenik predsednika Skupštine (foto: Đorđe Đoković)
Predsednik i zamenik predsednika Skupštine (foto: Đorđe Đoković)
06.06.2017, 06:50

Odbornici o prvom rebalansu budžeta, kupovini zemljišta...

č: | fb:

Odbornici Skupštine grada na današnjoj sednici razamatraće prvi rebalans budžeta Valjeva za 2017. godinu, završni račun Grada za prošlu godinu, odluku o kupovini građevinskog zemljišta...

 

Na današnjoj sednici odbornici će razamtraće prvi rebalans budžeta Valjeva za 2017. godinu, nakon koga će budžet iznositi 3.241.445.235 dinara, što je neznatno povećanje za oko šest miliona dinara.

 

Kako je napisano u obrazloženju, korekcija gradske kase se ne radi zbog značajnijeg povećanja prihoda i rashoda, nego zbog preraspodele budžetskih sredstava i korekcije planiranih prihoda.

 

Načelnik Odeljenja za budžet i finasije Željko Tabašević objašnjava za Kolubarske.rs da je prvobitnom Odlukom o budžetu za 2017. godinu, koju su usvojili odbornici Skupštine grada u decembru prošle godine, budžet Valjeva iznosio 3.228.671.200 dinara,

 

"Taj iznos je povećan, pre prvog rebalansa, za skoro osam miliona dinara u skladu sa članom 5 Zakonom o budžetskom sistemu, kojim je regulisano da u slučaju da viši organ vlasti opredeli nižem nivou vlasti namenska sredstva, Odeljenje za finansije na osnovu tog akta otvara aproprijacije za izvršavanje izdataka", kaže Tabašević.

 

Sredstva iz Republike, za koja je uvećana gradska kasa, namenjena su Biblioteci, Zavodu za zaštitu spomenika kulture i Gradskoj upravi za društvene delatnosti, tako da sa tim novcem budžet Valjeva za 2017. godnu iznosi 3.236.638.827 dinara. 

 

Predlogom prvog rebalansa budžeta, o kome će se danas odbornici izjašnjavati, planirana su sredstva u iznosu od 3.241.445.235 dinara.

Najveće izmene u budžetu odnose se na preraspodelu sredstava. Povećavaju se tekući rashodi za 55 miliona dinara, sredstva za korišćenje usluga i roba za oko 26 miliona, donacije i transferi za oko pet miliona, pozicija ostali rashodi povećava se za šest miliona.

Smanjuje se pozicja kapitalnih izdataka za oko 50 miliona dinara, izdaci za osnovna sredstva za oko 20 miliona dinara, izdaci za kupovinu zemljište za 30 miliona dinara...

 

Na dnevnom redu naćiće se i predlog Olduke o kupovini građevinskog zemljišta za širenje industrijske zone, za koje je u budžetu, nakon rebalansa planirano, umesto 200 miliona, 170 miliona dinara.

 

Među tačkama dnevnog reda su i predlozi odluka za raspisivanje konkursa za izbor direktora tri javna preduzeća – Toplane, Vidraka i Vodovoda.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 4 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara