Žarko Kovač (foto: Đorđe Đoković)
Žarko Kovač (foto: Đorđe Đoković)
06.06.2017, 15:20

Odbornici nisu prihvatili da Žarko Kovač bude član Gradskog veća

č: | fb:

Odbornici Skupštine grada danas nisu prihvatili predlog gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića da Žarko Kovač iz opozicione LDP bude izabran za člana Gradskog veća.

Obrazlažući predlog, gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je naveo da je Žarko Kovač na kvoti njihovog koalicionog partnera i da je on zapravo predlog SPS-a.

 

"Predlažem da izaberemo Žarka Kovača za člana Gradskog veća. Njegovu biografiju ste dobili. Ja nemam šta ni da dodam ni da oduzmem kada je gospodin Kovač u pitanju. Ako želite da učestvujete u raspravi o ovome ja sam spreman da otvorimo raspravu, ako ne, zamolio bih predsedavajućeg da pristupimo glasanju", rekao Gvozdenović.

 

Rezultati tajnog glasanja su pokazali da vladajuća većina nije bila jedinstvena po pitanju izbora Žarka Kovača za člana Gradskog veća, jer su za njegov izbor glasala 24 od 51 odbornika Skupštine grada, tako da danas predlog gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića nije podržala skupštinska većina.

 

Predsednik Skupštine grada Milorad Ilić je, nakon što je saopštio rezultate tajnog glasanja, (od 51 odbornika glasalo je 40 i to 24 za, 14 je bilo protiv i dva nevažeća listića), rekao da po Poslovniku o radu, glasanje za izbor člana Gradskog veća može da se ponovi odmah ili na narednoj sednici lokalnog parlamenta. Skupština se izjasnila da će to učiniti na početku naredne sednice.

 

Ranije danas Skupština grada prihvatila je ostavku Nikole Radojičića iz SPS-a na mesto člana Gradskog veća.

 

Kandidat za člana Gradskog veća Žarko Kovač je za odbornika u Skupštini grada izabran na listi "Tim za Valjevo", koji su činili DS, SDS i LDP, tako da je on do današnje kandidature bio među sedam odbornika opozicije.

 

Zbog čega predlog socijalista, koji je podržao i gradonačelnik Slobodan Gvozdenović (SNS), nije podržala vladajuća većina, koju čini 44 odbornika? Zbog čega čak 20 odbornika vladajuće koalicije nije podržala predlog gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića? Vladajuću koaliciju u valjevskom parlamentu čini 26 odbornika iz stranaka okupljenih oko SNS-a i 18 odbornika sa liste SPS, na kojoj su Jedinstvena Srbija i Srpska narodna partija.

 

Nezvanično saznajemo da odbornici iz SNS ne žele opozicionu LDP u "svojim redovima", dok prema drugim izvorima vladajuće koalicije "to je poruka gradonačelniku Gvozdenoviću i njegovom zameniku Jeremiću da neće baš uvek proći baš svaka njihova ideja i dogovor".

 

Sagovornici Kolubarskih.rs iz SNS i SPS su saglasni da današnje nejedinstvo oko izbora Žarka Kovača za člana Gradskog veća ne znači da postoji i nejedinstvo unutar vladajuće koalicije. Kažu da "nikada nisu bili jedinstveniji", što će pokazati na sledećoj sednici Skupštine grada na kojoj će Žarko Kovač biti izabran za člana Gradskog veća.

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 16 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 5 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.