Policija (foto: Đorđe Đoković)
Policija (foto: Đorđe Đoković)
08.06.2017, 07:56

Krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja

č: | fb:

Valjevska policija podnela je krivičnu prijavu protiv rukovodioca Opštinske uprave Mionica i zaposlenog u Opštini Osečina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

 

Postoje osnov sumnje da su marta 2015. godine, iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granice službenog ovlašćenja, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi SZR "Geometar" Valjevo, suprotno Uredbi Vlade Republike Srbije o utvrđivanju Državnog programa obnove privredne delatnosti na poplavljenom području, toj radnji dedelili bespovratna novčana pomoć od 264.000 dinara za obnovu radi otklanjanja štete nastale u  poplavama maju 2014. godine. 

 

SZR "Geometar" nije pretrpeo štetu u poplavama već je šteta nastupila na podu i zidovima poslovnog objekta koje je bilo u vlasništvu jedne osobe iz Osečine, a koji je "Geometar" koristio u zakupu, bez zaključenog ugovora.

 

Na ovaj način je isplatom državne pomoći pribavljena protivpravna imovinska korist SZR "Geometar", a oštećen Budžet Republike Srbije u ukupnom iznosu od 264.000 dinara.

 

Krivična prijava protiv funkcionera opštine Mionica

 

U saopštenju policije se navoidi i da je podneta krivična prijava protiv funkcionera opštine Mionica i još dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave.

 

Sumnja se da je funkcioner opštine Mionica od januara do avgusta 2015. godine, omogućio JKP "Čistoća Mionica" da iz svojih sredstava pozajmi fudballskim i odbojkaškim klubovima, kao i kulturno umetničkom društvu 2.799.000 dinara, bez prethodne odluke Nadzornog odbora JKP "Čistoća Mionica" i bez odluke Skupštine opštine Mionica. 

 

Postoji osnov sumnje da je u cilju prikrivanja krivičnog dela, funkcioner opštine Mionica retroaktivno sačinio Odluku Opštinskog veća Opštine Mionica od 14. januara 2015. godine, kojom se daje saglasnost JKP "Čistoća Mionica" da u cilju normalnog funkcionisanja sportskih klubova, a do osnivanja Sportskog saveza opštine Mionica, zaključuje ugovore o zajmu novca, tj. daje pozajmice, iako 14. januara 2015. godine Opštinsko veće Opštine Mionica nije ni postojalo i formirano je  tek 22. januara 2015. godine.

 

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 4 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara