Registracija Prijava preko FB
Slobodan Gvozdenović na sednici Skupštine grada (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Gvozdenović na sednici Skupštine grada (foto: Đorđe Đoković)
14.06.2017, 10:52

Gvozdenović: Ne lečim frustracije, bes iz detinjstva, komplekse...

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je, gostujući na Regionalnoj "Vujić" televiziji Valjevo gde je govorio o godinu dana vlasti, najavio da će gradsko rukovodstvo na sednici Skupštine grada podneti izveštaj, koji je već napisan na 45-50 strana, o učinku gradske vlade u proteklih godinu dana.

 

"Naglašavam da sam sasvim siguran da će ovo biti najbolja vlast u poslednjih dvadesetak godina", poručio je Slobodan Gvozdenović.

 

Gradonačelnik je, govoreći o učinku vlasti, rekao da je godinu dana kratak period da bi se uradilo nešto konkretno. "Da možemo da uradimo nešto za godinu dana ne bi sedeli ovde nego bi gospodin Jeremić i ja, i celo Gradsko veće, verovatno bili u Americi i radili za ogroman novac. Moramo da budemo realni, za godinu dana ne možete ništa da uradite što je nemoguće, možete samo ono što je moguće, i moguće i treba raditi", objasnio je Slobodan Gvozdenović gostujući na VTV-u.

 

Urednik VTV-a Milan Milinović je postavljajući pitanje, konstatovao: "Mnogo je onih koji su veliki kritizeri vlasti i poteza koji su povučeni. Oni misle da tu ima puno neracionalnih poteza, ima puno, da tako kažem, trošenja neracionalno sredstava ili čak i nenamenskog korišćenja sredstava. Uostalom, neki valjevski portali gotovo periodično se time bave".

 

Slobodan Gvozdenović nije demantovao pisanje nekih valjevskih portala o trošenju budžetskih sredstava, nego je "skenirao" one koji to pišu i kojima "pomoći nema!".

 

"Znate kako, ne mogu ja sad kao lekar da Vam kažem šta mislim o tome, ali uopšte ne čitam portale. A šta kao doktor mislim, to ću Vam reći posle emisije. Bar kad su takve stvari u pitanju, opet Vam kažem, ne možete frustracije i nagomilani bes iz detinjstva, komplekse, inferiornosti da na neki način pomognete da budu prevaziđeni i izlečeni. To je jedna potpuno efemerna stvar. Ono što je najbitnije jeste da je rađeno sve po zakonu, da svaka vlast ili je vrši ili je ne vrši i raspoređuje sredstva i vodi politiku onako kao što je dogovor u Gradskom veću, pre svega gradonačelnika i zamenika gradonačelnika. Svako onaj ko ne vrši vlast onako kako misli da treba, a radi onako kako mu čaršija i portali kažu da treba da radi, treba odmah da ode. Verujte, to nije slučaj sa ovom gradskom vladom. A portale uopšte ne čitam i ne znam da postoje", rekao je Gvozdenović.

 

Govoreći o investicijama, kojih za godinu dana nove vlasti nije bilo, Gvozdenović kaže da ima zainteresovanih.

 

"Dolaze ljudi, pre svega iz tekstilne industrije, koji se interesuju kod nas za prostor koji bi mogli da im obezbedimo. Radi se o nekoj proizvodnji džinsa, i uopšte Turci su zainteresovani za pokretanje proizvodnje u tekstilnoj industriji. Gospodin Šen iz nemačkog grada Fulde, koji ima svoju firmu i bavi se proizvodnjom automobilskih delova, je jako zainteresovan da iz Turske premesti proizvodnju u Valjevo, da zaposli sto do dvesta radnika. Gradsko veće radi na tome. Očekuje nas put, mene i gospodina Jeremića, u Nemačku da vidimo šta to konkretno gospodin Šen radi, šta se to u Fuldi proizvodi, tako da svaka saradnja sa Nemcima, znate i sami, nailazi na moje oduševljenje", izjavio je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović gostujući  na Regionalnoj "Vujić" televiziji Valjevo povodom godinu dana vlasti.

 

Aktuelno

Europrom torba (foto: Đorđe Đoković)
Naplata biorazgradivih kesa od četvrtka Pre 4 sati 53 minuta

Od svake "Europrom" kese deo novca ide u donacije

Biorazgradive ljubičaste kese koje se dobijaju na kasama "Europroma" naplaćivaće se od četvrtka dva dinara po komadu. Europrom i DTL od svake prodate kese izdvajaće 0,2 dinara za donacije....

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 6 sati 52 minuta

Daj mi oči jedan krug

"Svaki čovek drži granice vlastitog vidnog polja granicama sveta", Šopenhauer.   Vidimo da smo slepci, priznati nećemo nikada. Uz pomoć prijatelja stigli smo do bezizlazne situacije....

Sinđelićeva ka Knez Mihajlovoj (foto: Đorđe Đoković)
Redakcijski foto-blog Pre 19 sati 11 minuta

Obilna kiša i olujni vetar u pojedinim delovima grada

Nevreme praćeno pljuskom i olujnim vetrom koji je 26 minuta duvao 13 metara u sekundi zahvatilo je danas oko 16.30 časova pojedine delove Valjeva i okolinu.   Kako nam je rečeno, u centru...