Reno megan (foto: Đorđe Đoković)
Reno megan (foto: Đorđe Đoković)
16.06.2017, 07:02

Da li je najveći uspeh vlasti kupovina novih automobila?

č: | fb:

Gradsko rukovodstvo je "pojačalo" vozni park za pet novih automobila koja su koštala blizu šest miliona dinara. Najvredniji među njima je "reno megan", koji košta oko dva miliona dinara, a pored te limuzine kupljene su i četiri "dacie sandero".

 

Tako je gradsko rukovodstvo za pet meseci kupilo sedam novih automobila za koje je iz gradske kase izdvojeno 11,5 miliona dinara.

 

Parking Grada Valjeva

Parking Grada Valjeva (Foto: Đorđe Đoković)

Parking Grada Valjeva

Parking Grada Valjeva (Foto: Đorđe Đoković)

Sredinom decembra prošle godine kupljena je luksuzna limuzina "škoda superb", plaćena 3,4 miliona dinara, za "potrebe gradonačelnika" i "dacia duster", koja je koštala oko 2,1 milion dinara, za "vanredne situacije i obilazak terena".  

 

Dacia duster na parkingu Gradske kuće

Dacia duster na parkingu Gradske kuće (Foto: Đorđe Đoković)

Početkom marta ove godine raspisana je javna nabavka za kupovinu pet putničkih automobila. U konkursnoj dokumentaciji za javnu nabavku opisano je do detalja kako treba da izgledaju vozila za koja je zainteresovano gradsko rukovodstvo, ali nije bilo poznato za koga se kupuju automobili.

 

Tada je načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Aleksandar Vujić Subotić rekao da rukovodstvo tek treba da odluči za čije potrebe se kupuje pet automobila.

 

"Jedan broj vozila sigurno će biti za potrebe inspekcija koje trenutno koriste stare automobile ’jugo’ za koje je preskupo održavanje i koje moramo zameniti novim vozilima", rekao je u martu načelnik Vujić Subotić.

 

U maju su stigla nova vozila - četiri "dacie sandero" i jedan "reno megan".

Dacia sandero i daster

Dacia sandero i daster (Foto: Đorđe Đoković)

Stari jugo

Stari jugo (Foto: Kolubarske.rs)

 

Da li su stari automobili "jugo" zamenjeni novim automobilima i da li su vozila kupljena za potrebe inspekcija, kako je to nagovestio u martu načelnik Vujić Subotić, ili za potrebe kabineta gradonačelnika i nekih drugih službi? Zvaničan odgovor na ova pitanja nismo dobili, jer se Aleksandar Vujić Subotić, i pored toga što je obećao odgovore na ova pitanja, na brojne telefonske pozive nije javljao.

 

Prema nezvaničnim informacijama iz Gradske uprave, inspekcija je dobila samo jednu "daciu sandero" i to "na jedvite jade", dok su ostale "raspoređene na ostale", a najviše  je "otišlo" u Odeljenje za građevinsko zemljište i infrastrukturu (bivša Gradska direkcija), dok je "reno megan" metalik svetlo sive boje, kako navodi naš izvor, "na raspolaganju zameniku gradonačelnika Draganu Jeremiću za službena putovanja van Valjeva".

 

Izvor Kolubarskih.rs navodi da crnu "daciu duster", koja je kupljena u decembru prošle godine uz objašnjenje da je potrebna za "vanredne situacije i obilazak terena", vozi gradonačelnik Slobodan Gvozdenović i da taj terenac, kao i druga crna "dacia duster", koju vozi zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić, služe za "po gradu, okolinu i planinu", dok se luksuzne limuzine "škoda superb", u kojoj se vozi gradonačelnik, i novi "reno megan", u kome se vozi zamenik gradonačelnika, koriste za službena putovanje do Beograda ili za "dalje destinacije".

 

"Dacia" i "reno"  omiljena vozila Grada, policije, Vidraka...

  

U konkursnoj dokumentaciji za javnu nabavku pet vozila, koja je raspisana u martu, precizno je do detalja opisano kako treba da izgledaju vozila za koja je zainteresovano gradsko rukovodstvo. Pored četiri putnička hečbek benzinca u beloj boji, na listi je bila i jedna limuzina i to metalik svetlo sive boje.

 

 

Sagovornici Kolubarskih.rs tvrdili su tada, o čemu su Klubarske.rs pisale, da gradsko rukovodstvo ovom javnom nabavkom favorizuje jednog dobavljača, tačnije prodavca vozila marke "dacia" i "reno", što se, kako navode, vidi iz tehničke specifikacije gde su istaknuti neki parametri koje imaju isključivo vozila iz "reno" grupacije. 

 

Ispostavilo se da je tačna tvrdnja da se favorizuje jedan dobavljač, s obzirom na to da je uslove iz javne nabavke jedino ispunila šabačka firma "PSC Vuković", koja je Gradu prodala četiri bele "dacie sandero" i metalik svetlo sive boje "reno megan", baš kakva su tražena u konkursnoj dokumentaciji.

 

Grad Valjevo je u aprilu raspisao javnu nabavku za kupovinu pet novih automobila za potrebe Policijske uprave Valjevo.

Sudeći po precizno navedenim dimenzijama automobila, karakteristikama motora i opisu enterijera, nameće se zaključak da će za potrebe valjevske policije biti kupljene tri "dacie duster" benzinci, jedna luksuzna "dacia duster" dizel i jedan "reno megan grandtour", koji košta oko 16.000 evra, pisale su Kolubarske.rs u aprilu.

 

I na ovoj javnoj nabavci je "prošla" šabačka firma "PSC Vuković" i ovih dana bi trebalo da valjevskoj policiji budu isporučena vozila ukupne vrednosti oko devet miliona dinara.

 

Vidrakov reno megan

Vidrakov reno megan (Foto: Đorđe Đoković)

Novo vozilo za "potrebe službenih putovanja van Valjeva" kupila je i direktorka JKP "Vidrak" Slađana Marković. I ona se, kao i gradsko rukovodstvo, odlučila za "reno megan", ali u crnoj boji.

 

Tako je vozni park "Vidraka", što se tiče putničkih vozila, pored "punta" koji su vozili prethodni direktori, "pojačan" sa luksuznijom limuzinom, koja košta preko 2,2 miliona dinara. 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 1 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara