Izabrano novo gradsko rukovodstvo 20. jun 2016.  (foto: Đorđe Đoković)
Izabrano novo gradsko rukovodstvo 20. jun 2016. (foto: Đorđe Đoković)
20.06.2017, 07:00

"Malo je sto, dajte nam godinu dana"

č: | fb:

"Mi možemo mnogo za vas, a šta vi možete za nas"? Ovim pitanjem i citiranjem bivšeg američkog predsednika Roberta Kenedija – "Pitajte šta vi možete da uradite za vašu zemlju, a ne šta vaša zemlja može da uradi za vas", gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je završio svoje obraćanje Skupštini grada i građanima Valjeva 20. juna 2016. godine, u danu kada je izabran za gradonačelnika.

 

Gvozdenović je predstavljajući svoj plan, koji je okosnica njegovog predizbornog programa, rekao da "nova gradska vlada mora sebi postaviti visoki cilj, a to je otvaranje bar hiljadu do dve hiljade novih radnih mesta kroz direktne investicije u industrijsku proizvodnju".

 

Novoizabrani gradonačelnik je obećao da će nova vlast sve svoje potencijale staviti u funkciju napretka Valjeva

 

"Nastojaćemo da obezbedimo intenzivan razvoj grada na svim poljima i da stvorimo uslove za efikasno funkcionisanje gradskih organa i službi. Nastojaću da sa svojim timom, na zadovoljstvo svih građana, na funkcije dovedem ljude koji će moći uspešno da obavljaju sve dužnosti, znanjem, iskustvom i ličnim kvalitetima, a koji će biti važniji od svake stranačke, porodične, zemljačke ili bilo koje druge pripadnosti", obećao je gradonačelnik.

 

Najbitniji zadatak nove gradske vlasti je zapošljavanje i zato će, kako je naglasio gradonačelnik, "sve svoje potencijale staviti na raspolaganje gradu, otvoriće vrata i pružiti poverenje svakom pojedincu, grupi i preduzeću, i to će konkretno doprineti ostvarivanju ovog cilja".

 

Rešenje problema Srbijanke je jedno od ključnih, poručio je pre godinu dana Gvozdenović. "Neophodna nam je kompanija koja će zauzeti mesto ovog nekadašnjeg giganta. Bitna je i saradnja sa Krušikom, očekujem da bude mnogo efikasnija i plodotvornija. Dogovor sa Ministarstvom odbrane oko vojne imovine je jedan od bitnijih zadataka za dalje dovođnje novih investitora u Valjevo”, rekao je gradonačelnik.

 

"Za ekonomski razvoj grada odlučujuće je važno povezivanje sa autoputem i Koridorom 11 i da se osigura najbrža železnička veza sa Beogradom, ali i da se aerodrom u Divcima osposobi da bude deo mreže komercijalnih aerodroma Srbije. 

 

Cenićemo i poštovati ulogu medija, civilnih udruženja i stručnih organizacija, i uvažavati njihovo mišljenje. Od svih nosilaca funkcija, od svih organa i tela gradske vlasti i uprave tražićemo striktno poštovanje zakona, javnost u radu i transparentnost, objektivnost i nepristrasnost u procesu donošenja svih odluka, a naročito onih koje se tiču upotrebe javnih sredstava. Uprava i javna preduzeća Grada moraju biti otvorena za sve mlade stručnjake ili njihove ideje koji umeju i žele da Valjevo učine uređenim i prosperitetnim mestom. Ono što sam uvek naglašavao, a to je da Valjevo mora ostati centar Severozapadne Srbije u kome će dobro i srećno živeti svi njegovi građani", poručio je gradonačelnik.

Slobodan Gvozdenović predstavlja plan

Slobodan Gvozdenović predstavlja plan (Foto: Đorđe Đoković)

 

Dodao je da bi predstavnici Valjeva trebalo da se aktivno zalažu u republičkim organima za promene tekućih politika u smeru u kojem se Grad Valjevo najbolje i najbrže može razvijati. 

 

Slobodan Gvozdenović je govorio i o mladima, obrazovanju, investitorima, o logističkoj podršci izvozno orjentisanih malih preduzeća u oblasti informacionih tehnologija, bioinženjeringa, industrijskog dizajna, o kancelariji za podršku evropskim integracijama, o smanjenju zagađenosti vazduha i zemljišta, o gasufikaciji, o efikasnoj administraciji.

 

Uvođenje reda u urbanističko planiranje, zoniranje grada, zaustavljanje divlje gradnje, sistematska analiza svih seoskih naselja, razvoj turizma, razvoj zadrugarstva, podsticaj organskoj proizvodnji, borba protiv siromaštva, aktivno bavljenje sportom, izgradnja hale sportova, profesionalno pozorište, moderna bioskopska sala, su takođe teme kojima će se baviti gradska vlast.

 

"Ovo je samo mali deo onoga što ćemo pokušati, a nadam se da ćemo veći deo uspeti da ostvarimo", poručio je Slobodan Gvozdenović 20. juna 2016. godine u danu kada je izabran za gradonačelnika Valjeva.

 

Procenite sami koliko je uspela da ostvari za godinu vlast Valjeva koju čine: gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, njegov zamenik Dragan Jeremić, 11 članova Gradskog veća - Nikola Popović, David Maksimović, Dejan Bogojević, Andra Savčić, Dobrosav Janković, Borisav Bora Radojčić, Dragana Terzić, Damnjan Cvetković i donedavno Nikola Radojčić, kao i 44 odbornika vladajuće koalicije Skupštine grada, na čelu sa predsednikom Miloradom Ilićem i zamenikom predsednika Mihailom Milutinovićem.

 

"Malo je sto, treba nam godinu dana"

 

Na prijemu za novinare i urednike valjevskih medija, koji su organizovali 27. juna 2016. godine, ili samo sedam dana od dolaska na vlast, gradonačelnik Slobodan Gvozdenović i njegov zamenik Dragan Jeremić obećali su "bolju saradnju sa medijima nego što je bila pre, kako bi zajedno afirmisali grad".

 

Dragan Jeremić i Slobodan Gvozdenovć u Skupštini grada

Dragan Jeremić i Slobodan Gvozdenovć u Skupštini grada (Foto: Đorđe Đoković)

Na sajtu Grada 27.06. 2016. objavljena je vest:

 

"Dostupnost informacija od značaja medijima u cilju efikasne afirmacije Grada biće na višem nivou nego što je to do sada bila praksa. Ovom prilikom, ocenjeno je i to da je svaka konstruktivna kritika dobrodošla i da može da doprinese podizanju kvaliteta informisanja naših sugrađana. U neformalnom razgovoru rukovodstva Grada sa valjevskim urednicima i novinarima, bilo je reči i o brojnim aktuelnim dešavanjima u Gradu, rečeno je i to da je realno potrebno bar godinu dana da se postignu i promovišu konkretni rezultati nove gradske vlasti..."

 

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je rekao da saradnju sa medijima vidi kroz direktnu komunikaciju, ali i kroz redovne konferencije za novinare. "Prošlih 25 godina sam se bavio nekim drugim poslom i namera mi je da naučim i da se upoznam i sa ovim poslom, ali i da promenim ono što mislim da nije dobro" rekao je Gvozdenović na prijemu za novinare i urednike valjevskih medija, 27. juna 2016. godine.

 

Na istom skupu zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić je zamolio novinare da novoj vlasti daju više od 100 dana da pokaže rezultat.  

 

"Neka to bude bar 365 dana što je dovoljno vremena da nešto uradimo. Nadam se da ćemo dobro sarađivati i zaista se nadam podršci svim onim projektima koje ćemo pokušati da realizujemo u narednom periodu", rekao je Dragan Jeremić.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 9 sati 21 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 6 sati 31 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 9 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara