Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
22.06.2017, 10:14

Gradska vlast treba da podnese ostavku

č: | fb:

Prvi korak valjevskih vlastodržaca treba da bude podnošenje ostavki, raspuštanje Skupštine grada i uvođenje privremenih mera u Grad Valjevo, poručuju demokrate u saopštenju za javnost nakon hapšenja troje službenika Gradske uprave.

 

"U duhu demokratije i poštovanja ljudskih prava, niko nije kriv dok se ne dokaže krivica i stupi na snagu pravosnažna presuda. Ali šteta gradu i građanima Valjeva je već naneta od strane vladajuće koalicije SNS-SPS. Za godinu dana vlasti ove garniture, čiji je je jedan od najznačajnijih funkcionera uhapšen, drugi još značajniji u inostranstvu, a treći za vreme svih ovih događaja provodi vreme u Gradskoj upravi u prisustvu policije, signal su da se u Valjevu već dugo vremena ne radi u interesu građana, već u ličnom interesu. I zato je prvi korak valjevskih vlastodržaca podnošenje ostavki, raspuštanje Skupštine grada i uvođenje privremenih mera u Grad Valjevo", poručuju demokrate u saopštenju za javnost.

 

Dodaje se da hapšenje načelnika, dvoje zaposlenih u Gradskoj upravi i pet odgovornih lica u privatnim firmama, šokiralo je Valjevce, ali i poslalo negativnu poruku svim potencijalnim investitorima da u Valjevu vladaju korupcija i kriminal.

 

"Možda bi u ovom gradu sve bilo drugačije da je prihvaćen predlog Demokratske stranke i nevladinog sektora, ali i ispunjena obaveza koju imaju sve lokalne samouprave, da se do kraja juna usvoji Antikorupcijski plan. To je obaveza pre svega prema građanima Valjeva, zakonska obaveza, ali i jedan od uslova na putu pristupanja Evropskoj uniji.

Za pet godina dana vlasti u Valjevu, uspevale su samo investicije poput asfaltiranja puteva i ulica do lokalnih moćnika i njihovih prijatelja i prijateljica, izgradnja kapitalnog svinjca na Stočnoj pijaci, kao najveće Greenfield investicije, pravljenje ograda gde god su se mogle postaviti, kupovina automobila za potrebe funkcionera, poslovna putovanja u inostranstvo, masovna partijska zapošljavanja, troškovi reprezentacije i mnoge druge „kapitalne investicije“.

Grad propada, nezaposlenost je sve veća, ljudi odlaze i vreme je da se građani odupru veštim medijskim manipulacijama i skretanjima pažnje sa važnih životnih pitanja. Demokratska stranka je stranka običnih ljudi, koji žele da žive u normalnoj i poštenoj državi i gradu. Svi koji su radili za svoj, a ne za opšti interes, više nisu u Demokratskoj stranci i sada nose dresove nekih vladajućih stranaka, među kojima je počela oštra borba za raspodelu sve manjeg kolača", navodi se u saopštenju valjevskih demokrata.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 12 sati 33 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 3 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 7 sati 58 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...