Viši sud Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
Viši sud Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
23.06.2017, 06:50

Pritvor za sedmoro osumnjičenih

č: | fb:

Viši sud u Valjevu, na zahtev Višeg tužilaštva, odredio je pritvor do 30 dana službenicima Gradske uprave A. V. S.  (1983) i A. Đ. (1983), kao i petorici vlasnika i odgovornih lica u preduzećima iz Valjeva, Šapca i Novog Sada.

 

Pritvor jedino nije određen pripravnici u Gradskoj upravi T. I. (1989), jer ga tužilaštvo nije ni tražilo, pa će se ona tokom daljeg postupka braniti sa slobode.

 

Nakon saslušanja, koje je trajalo jutros do tri časa, službenicima Gradske uprave pritvor je određen kako ne bi uticali na svedoke i kako bi se izbeglo uznemiravanje javnosti, dok je vlasniku i odgovornim licima u preduzećima iz Valjeva, Šapca i Novog Sada pritvor određen kako ne bi uticali na svedoke, ali i na saučesnike, kao i da ne bi ometali krivični postupak.

 

Pored dvojice zaposlenih u Gradskoj upravi, pritvor do 30 dana je određen R.Đ. (1974) odgovornom lice SZTR "Fiskal" Valjevo, B. S. (1979) odgovorno lice radnje za popravku metalnih proizvoda, M.P. (1971) odgovorno lice preduzeća "JAPI COM" Novi Sad, M. V. (1967) odgovorno lice preduzeća "PSC Vuković" Šabac i A.P. (1982) odgovorno lice GP  "VA gradnja 2007" Valjevo.

 

Osam osoba je uhapšeno u utorak u noć zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela primanje mita, davanje mita, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i falsifikovanje službene isprave.

 

Osumnjičeni se terete da su tokom 2017. godine u više navrata u postupku javnih nabavki čiji je naručilac Gradska uprava Valjevo, dogovarali tendere za nabavku vozila, auto sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir aparata i štampača, kao i kancelarijskog materijala.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 3 sati 7 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 56 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.