Žarko Kovač (foto: Đorđe Đoković)
Žarko Kovač (foto: Đorđe Đoković)
27.06.2017, 13:19

Žarko Kovač izabran za člana Gradskog veća

č: | fb:

Žarko Kovač (LDP) izabran je za člana Gradskog veća na predlog vladajuće Socijalističke partije Srbije.


Na današnjoj sednici Skupštine grada u drugom pokušaju, nakon što je propao izbor Kovača na zasedanju početkom juna, tajnim glasanjem za Kovačev izbor se izjasnilo 38 odbornika od 44 vladajuće koalicije koju čine naprednjaci i socijalisti. Skupština grada broji 51 odbornika, u glasačku kutiju je ubačeno 45 listića, od čega su tri bila nevažeća.

 

Kako je danas rečeno Žarko Kovač će biti na stalnom radu u Gradskom veću. Od 11 članova Gradskog veća, njih trojica su na stalnom radu.

 

"Žarko Kovač u vlast ulazi kao čovek koji poseduje znanja, veštine i iskustvo, koja su neophodna da bi Gradsko veće bolje funkcionisalo, i nema reči o nekoj novoj koaliciji", poručio je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović odgovarajući na pitanje šefa odborničke grupe DS-a Duška Rakića da li Kovačev izbor za člana Gradskog veća znači da LDP ulazi u koaliciju?


Gradonačelnik je upitao "kakva je to nova koalicija nama potrebna kada na papiru imamo 44 odbornika".

Slobodan Gvozdenović

Slobodan Gvozdenović (Foto: Đorđe Đoković)

Slobodan Gvozdenović je obelodanio da je "trpeo pritisak" i da mu je "prećeno" ako Kovač bude izabran za člana Gradskog veća. On je pročitao telefonski broj sa koga mu je poslata poruka - "Kovač ne sme proći, visoka cena za tebe. Prijatelj". Zbog ove poruke gradonačelnik očekuje "reakciju nadležnih državnih organa".

 

Slične poruke dobijao je i zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić i to pri prvom pokušaju izbora Kovača za člana Gradskog veća. On je poručio da je "izbor Kovača dokaz da ovde politika ne igra odlučujuću ulogu kao što to obično biva".

 

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je rekao da "i pored toga što su on i Kovač imali političkih nesuglasica, očekuje dobru saradnju i veruje da su sve te stvari prevaziđene".

 

"Rad, znanje i marljivost uvek moraju da se cene. Moramo biti iznad svega onoga što je bilo, jer ako mislimo da idemo unapred, ne možemo ići unazad", poručio je Slobodan Gvozdenović nakon izbora Žarka Kovača za člana Gradskog veća.

 

Žarko Kovač je u mandatu prethodne vlasti, čiju okosnicu su činili socijalisti, bio zamenik gradonačelnika, dok je za odbornika Skupštine grada izabran na listi "Tim za Valjevo" u kome su bili DS, SDS, LDP i Nova stranka.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 14 sati 30 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 11 sati 40 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 14 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara