Ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
Ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
04.07.2017, 07:00

Država sufinansira samo Radio "Kulu"

č: | fb:

Ministarstvo kulture i informisanja sufinansiraće samo jedan, od deset projekata sa kojima su konkurisali valjevski mediji, udruženja, produkcije i agencije.

 

Jedini projekat iz Valjeva koji je "prošao" na republičkom konkursu za sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja je projekat "Seosko domaćinstvo kao ekonomska jedinica" sa kojim je konkurisao Radio "Kula".

 

Ove godine po prvi put Ministarstvo kulture i informisnaja raspisalo je odvojene konkurse za sufinansiranje projekata namenjenih televiziji i za projekte za štampane medije, radio, internet medije i novinske agencije, na koje je pristiglo ukupno 638 projekata.

 

Od 230 razmatrana projekta za proizvodnju medijskih sadržaja namenjenih televiziji, komisija je odlučila da se iz državne kase sa 70 miliona dinara finansijski pomogne realizacija 77 projekata, dok je 153 odbijeno.

 

Među odbijenim projektima je šest iz Valjeva. Komisija za izbor projekata koji će biti sufinansirani iz državne kase nije prihvatila projekte ni jedne valjevske televizije – TV Valjevo plus, TV "Vujić" i RTV "Marš". Odbijeni su i projekti Udruženja za promovisanje prirode, tradicije i kulturnih vrednosti, Agencije za marketing Media set i Studija M.

 

Od 408 pristigla projekta na konkurs za proizvodnju medijskih sadržaja za štampane medije, radio, internet medije i novinske agencije, komisija je odlučila da se iz državne kase sa 85.997.865 dinara sufinansira 135 projekata, dok je 273 odbijeno.

 

U ovoj grupi su bila i četiri projekata iz Valjeva, tri su odbijena, dok je jedino prošao projekat Radio "Kule" koji će iz državne kase biti sufinansiran sa 541.000 dinara. Komisija nije prihvatila projekte internet novina Kolubarske.rs, produkcije "Šešir" i "Filaks Music" Valjevo.

 

Prošle godine iz državne kase sfinansirana su tri medijska projekta sa oko milion dinara sa kojima su konkurisali "Vujić" televizija, TV Valjevo plus i Radio "Kula", dok je odbijeno deset projekata valjevskih medija, agencija i produkcija.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 13 sati 6 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 10 sati 15 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 13 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara