Put Valjevo-Petnica  (foto: Đorđe Đoković)
Put Valjevo-Petnica (foto: Đorđe Đoković)
07.07.2017, 08:43

Biciklistička staza čeka urbanističke uslove "Puteva Srbije"

č: | fb:

Gradska vlast nije odustala od izgradnje biciklističke staze od Valjeva do Petnice, a početak radova zavisi od brzine dobijanja urbanističkih uslova od JP "Putevi Srbije".

 

Javnu nabavku za izradu idejnog rešenja, projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje (IDR, PGD i PZI) biciklističke staze Valjevo-Petnica raspisala je početkom novembra 2016. godine tadašnja Direkcija za izgradnju grada.

 

Posao na tenderu vredan oko 466 hiljada dinara dobila je beogradska firma "BHL Projekt" koja je u roku, koji je određen tenderom i ugovorom, uradila idejno rešenje biciklističke staze, dok projekat za građevinsku dozvolu i projekat za izvođenje ne mogu da se rade bez urbanističkih uslova koje daje JP "Putevi Srbije" koje upravlja putem Valjevo-Petnica-Rajković.

Put Valjevo-Petnica

Put Valjevo-Petnica (Foto: Đorđe Đoković)

 

Krajem prošle godine ugašena je Direkcija za izgradnju grada, a neke poslove koje je obavljala preuzelo je Odeljenje građevinskog zemljišta i infrastrukture, dok je investitor svih poslova i radova postao Grad.

 

- Javno pravobranilaštvo je u ime investitora Grada Valjeva pre nekoliko meseci podnelo zahtev JP "Putevi Srbije" za dobijanje urbanističkih uslova, međutim od ovog državnog preduzeća odgovora još uvek nema. Firma "BHL projekt" ne može da nastavi sa poslom, tačnije izradom projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje, bez dobijanja urbanističkih uslova – objašnjava načelnik Odeljenja građevinskog zemljišta i infrastrukture Zoran Trifunović.

 

Zoran Trifunović

Zoran Trifunović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Na pitanje Kolubarskih.rs zbog čega urbanistički uslovi nisu zatraženi ranije pre raspisivanja tendera, Trifunović objašnjava da je prvo doneta odluka da se radi biciklistička staza, a na osnovu te odluke je urađen plan javnih nabavki u okviru koga je bio i tender za izradu idejnog rešenja, projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje radova.

 

- Verovalo se da to mogu biti paralelni poslovi, da se za vreme dok traje tender pribave urbanistički uslovi, jer oni nisu uslov za raspisivanje tendera, i očekivali smo da će JP "Putevi Srbije" brzo odgovoriti na naš zahtev. U međuvremenu smo "ušli" u proceduru "gašenja" Direkcije što je mnoge poslove odložilo za narednu godinu, a većina ih je prešla u nadležnost Grada – rekao je Zoran Trifunović.

 

U planu još tri biciklističke staze

 

Odeljenje za urbanizam i infrastrukturu priprema i projekte biciklističkih staza na relaciji Uzun Mirkova – obilaznica, paralelno sa duplim trakama i, kada bude sređeno korito Kolubare, u planu je izgradnja biciklističke staze do ulice Norveških interniraca. Planirano je, ali bez preciziranog roka, i projektovanje biciklističke staze od Valjeva do brane Stubo-Rovni.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 20 sati 45 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 17 sati 55 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara