Početak radova na Koridoru 11, Nepričava, jul 2010.  (foto: Darija Ranković)
Početak radova na Koridoru 11, Nepričava, jul 2010. (foto: Darija Ranković)
17.07.2017, 06:57

Za projekat do Nepričave treba saglasnost "Železnica"

č: | fb:

Projekat izgradnje deonice puta M4, koja će Valjevo u Nepričavi spojiti sa koridorom 11, sudeći po izjavi zamenika gradonačelnika Dragana Jeremića biće urađen sledeće godine, dok gradonačelnik Slobodan Gvozdenović misli da će "to biti u najskorijem roku".

 

Prilikom obilaska radova na putu Valjevo - Beloševac, koje finansira JP "Putevi Srbije", novinari su samtrali da je prilika da čelnike Valjeva pitaju dokle se stiglo sa priključkom Valjeva na auto-put u Nepričavi.

 

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je umesto odgovora predložio da "to pitanje ostavimo za neko drugo vreme".

Na insistiranje novinara da je sada prilika, gradonačelnik je ipak odgovorio. "Mislim da će to biti u najskorijem roku završeno i da ćemo dobiti sve ono što je potrebno, a pre svega planove, nacrte i sve ono što treba da bi mogli da se priključimo na auto-put u Nepričavi", rekao je Gvozdenović.

 

Jeremić i Gvozdenović u Beloševcu

Jeremić i Gvozdenović u Beloševcu (Foto: Đorđe Đoković)

Nešto konkretniji bio je zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić .

 

"Definitivno je odlučeno da će se raditi postojećom saobraćjnicom i već smo idejni projekat odneli u Puteve Srbije. Međutim, problem je to što mi moramo da napravimo širi konsenzus, jer dobar projekat se ne može uraditi bez saglasnosti Železnica Srbije. U dogovoru sa Putevima Srbije i Železnicama Srbije mi moramo taj projekat uraditi u neko dogledno vreme, a to je nekih šest do osam meseci kako bi mogli tu saobraćajnicu da izgradimo onako kako smo predvideli u profilu sa pet traka gde je to moguće, odnosno sa četiri trake. Tu će sigurno biti delova vezanih za eksproprijaciju, ali to nije nerešiv problem i mislim da ćemo to rešti – rekao je zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić. 

 

O projektima i izgradnji deonice koja će Valjevo u Nepričavi spojiti sa auto-putem govori se više od osam meseci

 

Sredinom novembra prošle godine Gradsko veće je prihvatilo "inicijativu za finansiranje radova na izgradnji dela puta od Iverka do Nepričave, u dužini od 16, 6 km, koja će spojiti Valjevo sa Koridorom 11". 

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je tada obavestio članove Gradskog veća da postoji mogućnost da izgradnju ove deonice finansira Republika, što bi bilo od izuzetnog značaja za grad.

 

Potom su, uoči predsedničkih izbora, usledila brojna predizborna obećanja da će se raditi "šnel štrase" od Valjeva do Nepričave, da bi nakon predsedničkih izbora sredinom aprila narodni poslanik Mihailo Jokić rekao da za tu deonicu puta CIP radi projekat. "Taj put će biti sigurno urađen, radiće ga Kinezi kada završe deonicu Surčin-Obrenovac. To je već dogovoreno", rekao je Jokić.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 4 sati 42 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 11 sati 38 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 11 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara