Zgrada neurologije i dečjeg (foto: Đorđe Đoković)
Zgrada neurologije i dečjeg (foto: Đorđe Đoković)
20.07.2017, 09:14

"Greda" poklonila fasadu

č: | fb:

Zahvaljujući donaciji GP "Greda" urađena je termoizolaciona fasada na zgradi u kojoj su smeštena odeljenja neurologije i pedijatrije Opšte bolnice. Vrednost radova na fasadi površine 950 metara kvadrtatnih je oko dva milona dinara, a završeni su za nešto više od mesec dana.


Ova valjevska građevinska firma dobija na desetine zahteva za pomoć i donacije, ali nije moguće svima izaći u susret. Vlasnik i direktor GP "Greda" Zoran Stanković kaže da su se rukovodili time da pored koristi koju će imati zajednica, donacija bude od koristi zaposlenima i pacijentima.

 

- Ovim radovima smo dobili jedan kvalitetniji objekat, pre svega zbog toga što će biti značajno manja potrošnja energije za grejanje u zimskom periodu, dok će leti temperatura u objektu biti dosta prijatnija. Ispoštovani su svi standardi za energetsku efikasnost objekata, tako da će ušteda biti oko 30 posto. Takođe, termoizolacionom fasadom objekat će biti zaštićen od ostalih vremenskih uticaja, što će svakako produžiti vek trajanja. Naročito je značajno to što će zaposleni i pacijenti imati bolje uslove za rad i boravak - rekao je Zoran Stanković.

Zoran Stanković i Zoran Đurić

Zoran Stanković i Zoran Đurić (Foto: Đorđe Đoković)


Direktor Opšte bolnice dr Zoran Đurić, uz podsećanje da je neurologija uspešno rekonstruisana zahvaljujući fondaciji "Blic" i da je naš poznati fudbaler Matija Nastasić donirao sredstva za rekonstrukciju dečjeg odeljenja, kaže da su sa sređivanjem fasade završena ulaganja na ovom objektu i da "sada možemo da se posvetimo drugim investicijama".

 

- Sledeći objekat koji treba rekonstruisati i koji je prioritetan jeste ovaj pored gde je fizikalna medicina, odnosno onkologija i produžena nega sa palijativnom negom - kaže direktor.

 

On je novinarima saopštio, kako reče, lepu vest da je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima stavila na listu prioriteta rekonstrukciju svih objekata Opšte bolnice.

 

- Koliko će to biti novca i da li će moći da se uradi kompletna rekonstrukcija bolnice, to ćemo znati tek nakon urađenog projekta, koji fiansira Grad Valjevo. Ali ono što je najvažnije jeste da će vlada Srbije izdvojiti sredstva za sređivanje bolnice - rekao je Đurić. 

 

Odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs da li će u okviru tih radiova, konačno biti urađena i "topla veza" zgrade u kojoj su neurologija i dečje odeljenje sa centralnim delom bolnice, posebno onim gde je dijagnostika, dr Đurić kaže da su i ti radovi predviđeni u projektu kompletne rekonstrukcije Opšte bolnice.

 

- Ukoliko bude sredstava radiće se povezivanje neurologije i dečjeg odeljenja sa fizikalnom i onkologijom i za to je, po projektu, predviđen lift, a potom bi se ta nadzemna "topla veza" završavala u hirurškom bloku - objasnio je direktor Opšte bolnice dr Zoran Đurić. 

 

Tabla

Tabla (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 2 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara